Градскиот

  во

  Неколку десетици фоки се насукаа во канадскиот град Родиктон-Бјад Арм на островот Њуфаундленд, блокирајќи го сообраќајот и влезот во домовите и фирмите во тој ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Неколку десетици фоки се насукаа во канадскиот град Родиктон-Бјад Арм на островот Њуфаундленд, блокирајќи го сообраќајот и влезот во домовите и фирмите во тој ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Обилните врнежи од снег и подмрзнатите коловози и тротоари ги наполнија болниците. Со повреди или скршеници на екстремитетите во градските болници и Ургентниот ...
  сите 23 | | | веќе видена

  И ние имавме добри, дури водечки писатели-националисти. И тоа во времето на нашиот либерален комунизам и колку парадоксално да звучи тоа. Велам парадоксално ...
  | | веќе видена

  Ниските температури и денешниот снег, кој создаде бела покривка од десетина сантиметри, ги исушија и последните две палми на градскиот кеј во Охрид. Останаа ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Во месец декември инспекторите за животна средина на Град Скопје извршиле осум вонредни контроли во индустриски објекти кои се под ингеренции на градот при што ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Студеното време и екстремно ниските температури кои деновиве се присутни во Кичево и регионот, предизвикаа зголемена потрошувачка на вода од градскиот водовод ...
  сите 32 | | | веќе видена