Горбачов

  во

  За да се разбере сегашноста и за да може да се прогнозира иднината, мора да се познава минатото. Во следните редови ги одбележуваме настаните од науката и ...
  сите 5 | | | веќе видена

  На 7 мај 2020 година беше промовирано најновото издание на БАН со наслов „За официалния език на Република Северна Македония“ потпишано од 12 автори и 6 ...
  сите 6 | | | веќе видена

  На 7 мај 2020 година беше промовирано најновото издание на БАН со наслов „За официалния език на Република Северна Македония“ потпишано од 12 автори и 6 ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Македонскиот јазик со целата своја многуфункционалност на стандарден јазик, силата на зборовите и граматичките парадигми ги црпел и сè уште ги црпи од ...
  сите 8 | | | веќе видена

  На 7 мај 2020 година беше промовирано најновото издание на БАН со наслов „За официалния език на Република Северна Македония“ потпишано од 12 автори и 6 ...
  сите 91 | | | веќе видена

  ПО ПОВОД НАЈНОВОТО ИЗДАНИЕ НА БАН СО НАСЛОВ „ЗА ОФИЦИАЛНИЯ ЕЗИК НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ“ На 7 мај 2020 година беше промовирано најновото издание на БАН ...
  сите 95 | | | веќе видена

  Најголем дел од медиумите не го објавуваат целиот документ на институтот за македонски јазик Крсте Мисирков во кој се реагира на лагите на Бугарската академија ...
  сите 96 | | | веќе видена

  Иако многумина ќе помислат дека продажбата на алкохолни пијалоци кај нас за време на воведувањето на карантинот поради пандемијата со коронавирусот е ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Украина денеска ја одбележува 34-годишнината од катастрофата во Чернобил, најтешката нуклеарна несреќа во историјата која погоди голем дел од Европа, а особено ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Украина денеска ја одбележува 34-годишнината од катастрофата во Чернобил, најтешката нуклеарна несреќа во историјата која погоди голем дел од Европа, а особено ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Французите сакаат да се снабдат со вино во време на криза, Германците со тоалетна хартија: ова се само некои од митовите што се појавија за време на оваа ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Пред нас имаме историски парадокс! Ова правило никогаш не било официјално, но било испочитувано без ниту еден исклучок.Старата руска политичка шега веќе ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Водителот Миломир Мариќ раскажал во утринска програма детали за неговата средба со последниот претседател на СССР Михаил Горбачов.Мариќ се потсетил на една ...
  сите 3 | | | веќе видена