Гоце Делчев

  во

  Советот на Општина Прилеп денеска ја одржа редовната 21. седница, на која советниците расправаа за прашања поврзани со работата на локалната самоуправа, ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Прилепскиот Совет ја донесе развојната програма за 2019 година која содржи кои капитални проекти ќе се реализираат, а се за развојот на општината. Според ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Јас сум студентка од внатрешноста, бев одличен уеник во мојот град и верувајте немаше да стигнам таму каде што сум ако барем малку стандардот ни беше по добар. ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Со оваа постапка ќе бидат опфатени улиците: „Гоце Делчев“, „Илинденска“, „Народна револуција“ и „Октомвриска револуција“, каде концентрацијата на ПМ10 ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Од Општината Куманово најавуваат дека од утре ќе започнат со аеросолно запрашување, за да се намали загадување на воздухот во централното градско подрачје. Со ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Единаесеттото издание на Стручно-научното советување од областа на подземната и површинската експлоатација на минерални суровини „Подекс повекс 2018“ со ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Во организација на Општинскиот противпожарен сојуз „Илинден“ се одржа традиционалниот Противпожарен квиз натпревар за екипите во пионерска и младинска ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Денеска градоначлникот на Општина Штип, Благој Бочварски заедно со директорот на ЈП „Стипион 2011“ извршија увид во градежните активности на крстосницата кај ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Градот Скопје денеска одбележува 74 години од ослободувањето од фашистичката окупација, а по повод 13 Ноември ќе се одржат повеќе спортски, културни и ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Вие сте прв автор што дошол да нѐ посети, ми рече наставничката Лилјана Лазареска, која со својот ангажман во образованието, новинарството и како преведувачка ...
  сите 10 | | | веќе видена