Глигоров

  во

  Професорот Јове Кекеноски до Уставниот суд поднесе иницијатива за оцена на уставноста на законот за употреба на јазиците објавен во Службен весник број 7 од 14 ...
  сите 56 | | | веќе видена

  Претседателот Ѓорѓе Иванов може да се надева на негативна одлука на Уставниот суд, според досегашна пракса на одлучување, и тоа да оди во негова корист во ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Претседателот Ѓорѓе Иванов може да се надева на негативна одлука на Уставниот суд, според досегашна пракса на одлучување, и тоа да оди во негова корист во ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Претседателот Ѓорѓе Иванов може да се надева на негативна одлука на Уставниот суд, според досегашна пракса на одлучување, и тоа да оди во негова корист во ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Собранискиот спикер нема право да потпише указ наместо претседателот на Републиката. Противуставно е објавување на Законот за употреба на јазиците и на Законот ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Претседателот Ѓорѓе Иванов може да се надева на негативна одлука на Уставниот суд, според досегашна пракса на одлучување, и тоа да оди во негова корист во ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Ова е момент кој ќе покаже дали во Република Македонија постои Уставен суд, дали функционира обвинителството, дали има независно судство и дали постои владеење ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Вчера се случи едно од најголемите предавства во поновата македонска историја. Странскиот измеќар Зоран Заев и 81 пратеник извршија национално предавство врз ...
  сите 23 | | | веќе видена

  На прес конференцијата претседателот на Единствена Македонија Јанко Бачев рече: Почитувани, Вчера се случи едно од најголемите предавства во поновата ...
  | | веќе видена | слични