Ѓорѓе Иванов

  во

  Дали е уставна или не амнестијата што ја потпиша, па под притисок на јавноста ја повлече поранешниот претседател на државата, Ѓорѓе Иванов? Оваа е доминантната ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Власта и опозицијата различно толкуваат што за Уставниот суд ќе значи заклучокот на собраниската комисија дека не е потребно автентично толкување на членот 11 ...
  сите 628 | | | веќе видена

  Екс претседателот Ѓорѓе Иванов прогласи масовна аболицаја во 2016 та без да постои законска основа за тоа. Доцна попладневно пратениците од закондавно правната ...
  сите 628 | | | веќе видена

  На денешната седница уставните судии ја одложија точката за нацрт-решението за одлучување за поништувањето на помилувањата кои ги даде експретседателот Ѓорѓе ...
  сите 628 | | | веќе видена

  Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) до Уставниот суд поднела иницијатива за преиспитување на уставноста на Законот за правата на ...
  сите 17 | | | веќе видена

  На денешната седница, уставните судии ја одложија точката за нацрт-решението за одлучување за поништувањето на помилувањата кои ги даде експретседателот Ѓорѓе ...
  сите 628 | | | веќе видена

  Вести во фокусот на Фактор ова утро... Факт е дека градот под Исарот отсекогаш имал бизнис потенцијал а иако некогаш таму владееше текстилната индустрија, ...
  сите 73 | | | веќе видена

  Собранието на Република Северна Македонијаза денес во 14 часот ја закажа расправата по Барањето за автентично толкување на член 11 од Законот за помилување, ...
  сите 628 | | | веќе видена

  Уставните судии се премислија и решија засега да не одлучуваат за поништувањето на помилувањата кои ги даде поранешниот претседател Ѓорѓе Иванов во 2016 ...
  сите 628 | | | веќе видена

  Уставните судии на денешната седница ја одложија точката за одлучување за нацрт-решението за поништувањето на помилувањата кои ги даде поранешниот претседател ...
  сите 628 | | | веќе видена

  Уставниот суд на денешната седница ја повлече точката за нацрт расправата за Законот за помилување. Ова барање дојде на предлог на уставниот судија Осман ...
  сите 628 | | | веќе видена

  Без директно да го впери прстот во било кого, професорката по уставно право и кандидат за претседател на државата, Гордана Силјановска Давкова, во вчерашната ...
  сите 644 | | | веќе видена

  И власта и опозицијата со поддршката на автентичното толкување на членот 11 од Законот за помилување. И Владата денеска експресно се изјасни. Го прифати ...
  сите 628 | | | веќе видена

  Собранието од утре ја отвора расправата по барањето за автентично толкување на членот 11 од Законот за помилување откако денеска Владата достави свое мислење. ...
  сите 628 | | | веќе видена

  На денешната владина седница беѓе усвоено мислењето на Министерството за правда да се прифати иницијативата за автентично толкување на член 11 од Законот за ...
  сите 628 | | | веќе видена