Ѓавато

  во

  Министерството за животна средина ќе го предаде Ѓавато на АД Водостопанство, но не кажува дали ќе се бара одговорност за повеќегодишното незаконско и ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Најмалку 30.000 евра месечна сметка за електрична енергија плаќа Министерството за животна средина за да обезбеди вода за хидроелектраната Топлец. Во услови ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Министерството за животна средина ќе ги истражува наводите на вработениот Марјан Николовски кој тврди дека дел од колегите во хидросистемот Ѓавато не се ...
  сите 5 | | | веќе видена

  В недела Полицискиот спортски планинарски клуб „7- ми Мај“ од Битола го организира седмиот по ред традиционален планинарски марш „Бранители 2019“.На маршот ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Правење подници (црепни) Се ископува добра, чиста црвеница (црвена масна глина), се донесува дома и се става на некое добро место. Два-три дена постојано се ...
  | | веќе видена

  Од УХМР наведуваат дека моменталната состојба на водостоите кај водотеците покажуваат подпросечни вредности за овој дел од годината, само Дојранското Езеро од ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Од новите врнежи се очекува подобрување на хидролошката состојба на реките и на вештачките и природните езера. УХМР соопшти дека состојбата на водостоите кај ...
  сите 129 | | | веќе видена

  Од новите врнежи се очекува подобрување на хидролошката состојба на реките и на вештачките и природните езера. УХМР соопшти дека состојбата на водостоите кај ...
  сите 131 | | | веќе видена

  Од новите врнежи се очекува подобрување на хидролошката состојба на реките и на вештачките и природните езера. УХМР соопшти дека состојбата на водостоите кај ...
  сите 132 | | | веќе видена

  Сѐ уште не се завршени постапките за враќање од Албанија на 20 украдени икони од земјава, а не е финализиран ниту процесот за распределба на уметничките дела ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Поради напаѓањето на патничките, железничките, телеграфските и поштенските врски, била испратена декларација до Големите сили нивни граѓани да не патуваат на ...
  сите 36 | | | веќе видена