Гинис

  во

  Рускиот математичар Николај Зак и геронтологот Вслериј Новоселов тврдат дека Жан Калмент неоправдано е запишана во Гинисовата книга на рекорди како најстара ...
  | | веќе видена

   Тој е висок 193 cm, таа само 157 cm. Тој има 39 години, таа – 51 година. Но, разликата од 36 сантиметри и 12 години е најмалку чудното нешто во врската ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Не, нема да пишувам за скандалозниот и противуставен Закон за амнестија (кој лажно го претставуваат како помирување). Дури и правниците (адвокати, обвинители и ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Ново прекопување на улица во Скопје е со тенденција да биде најдолгоправената градежна операција во градов. Се работи за крстосницата меѓу улиците „Водњанска“ ...
  | | веќе видена