Гевгелија

  во

  Екипата на КК Гостивар, денеска ќе гостува во Гевгелија, кај екипата на Блокотехна Домаќините се без пораз во досегашниот дел од првенството имаат пет од пет ...
  сите 19 | | | веќе видена

  На 07.11.2018 година, Уставниот суд на РМ ја поништи одлуката на Советот на Општина Гевгелија, со која се распиша и одржа РЕФЕРЕНДУМОТ ПРОТИВ РУДНИЦИТЕ НА ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. ЕВН известува дека од 03.10.2018 година, напојувањето на тунелите на патот Демир Капија – ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози.ЕВН известува дека од 03.10.2018 година, напојувањето на тунелите на патот Демир Капија – Смоквица ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Уставниот суд оди против волјата на граѓаните од југоистокот што не сакаат рудници. Очигледно е дека судството ни е во спрега со бизнис елитата. Вака реагираат ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Уставниот суд ја поништи одлуката на Советот на Општина Гевгелија, со која се распиша и одржа референдумот против „рудниците на смртта“. Канадската компанија ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Рудниците на смртта во југоисточна Македонија сепак ќе се градат. Уставниот суд ја поништи одлуката на Советот на Општина Гевгелија, со која се распиша и одржа ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Одлуката на Уставниот суд да го поништи успешниот референдум во Гевгелија против отворање рудник на Кожув ги разгневи активистите од југоистокот. Сметаат дека ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Иницијативата Спас за Валандово реагира на Уставниот суд која ја поништи одлуката Советот на Општина Гевгелија, со која се распиша и одржа референдум против, ...
  сите 26 | | | веќе видена

  На 07.11.2018 година, Уставниот суд на РМ ја поништи одлуката на Советот на Општина Гевгелија, со која се распиша и одржа РЕФЕРЕНДУМОТ ПРОТИВ РУДНИЦИТЕ НА ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Уставниот суд на Република Македонија вчера ја поништил одлуката на Советот на Општина Гевгелија со која се распиша и се одржа референдумот против рудниците на ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Владата на Република Македонија ја споделува со јавноста информацијата дека железничкиот сообраќај од Табановце – Скопје – Велес - Гевгелија на коридорот 10 се ...
  сите 8 | | | веќе видена