Гевгелија

  во

  Во Скопје, на плоштадот пред Црквата Св.Димитриј, ќе се одржува ГОЛЕМА БОЖИКНА МАНИФЕСТАЦИЈА со Божикен концерт и Божикна претстава на кои што ќе им претходи ...
  сите 202 | | | веќе видена

  Бадник или ден пред, Христовото раѓање, Божик. Бадник очекување на Христовото раѓање. Првите весници на празникот се децата коледари. Тие одејќи од врата до ...
  сите 86 | | | веќе видена

  Денеска од 11 часот, Македонија ќе биде домаќин на најголемиот Божикен настан во регионот, на кој се очекува учество на околу 10 илјади деца од целата земја, ...
  сите 105 | | | веќе видена

  Студено утро во Македонија со температура што се спушти до минус 21 степен во Битола. Во Берово се измерени -17 Берово, -15 во Струмица, -14 во Прилеп и Демир ...
  сите 426 | | | веќе видена

  Студено утро во Македонија со температура што се спушти до минус 21 степен во Битола. Во Берово се измерени – 17 степени, -15 во Струмица, -14 во Прилеп и во ...
  сите 428 | | | веќе видена

  Студено утро во Македонија со температура што се спушти до минус 21 степен во Битола. Во Берово се измерени -17 Берово, -15 во Струмица, -14 во Прилеп и Демир ...
  сите 331 | | | веќе видена