Галичник

  во

  Од свадбените традиции што се одржуваат за време на целокупната свадбена свеченост во селото Галичник најмногубројни и најзначајни се оние во куќата на ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Македонците во земјата најчесто ги посетуваат езерата, планините, бањите. Македонските граѓани се повеќе ја шетаат сопствената земја, и ова може да се забележи ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Продукцијата е на „Вардар филм“, Скопје. Содржината е посветена на развојот на туризмот на шарпланинскиот регион и растителниот и животинскиот свет на Шара, на ...
  сите 12 | | | веќе видена

  На денешен ден - 7 февруари 7 февруари 2019 1478.- Роден е Томас Мор, англиски хуманист, државник, писател на социјални, историски и теолошки списи, ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Овие средства се доделени преку Проектот за локална и регионална конкурентност кој се спроведува преку заедничка соработка на Владата на Република Македонија, ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Рекреативното падобранство, летање со балони, скијање, јавање на коњи, се дел од проектите со кои ќе се развива локалната и регионалната конкурентност во ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Екипите на зимската служба на Град Скопје интензивно работат на терен за расчистување на снегот. Главните улици и булевари се исчистени а денеска се работи на ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Деновиве излезе од печат најновото дело на гостиварецот Киро Кипроски, доајен на македонското новинарство, хроничар и публицист – монографијата „Македонија, ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Леп и мас, леп и шеќер (со микроскопски количества на кафе и неколку капки вода од маалската чешма), леп и ајвар, леп и мармалад (зависно во кое годишно време ...
  сите 25 | | | веќе видена

   „Природата за мене е основното нешто што му треба на човекот за да постигне благосостојба. Природата е запишана во нашата ДНК, а денешниве бетонски џунгли ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Во животот сум запознала илјадници луѓе. Илјадници карактери, размислувања, ставови. И научив едно. Најголемо богатство се луѓето со кои можете да дискутирате ...
  | | веќе видена

  ЈП Водовод и канализација-Скопје информира дека денеска, поради уличен дефект 100мм на ул. Мрежичка бр.5 ( Бутел 1 ), прекинато водоснабдување од 08.30 часот ...
  сите 50 | | | веќе видена