Фукушима

  во

  Се чини дека Хомери се накотија по светов (оние од цртаните, не од антиката) а нуклеарните централи си останаа исти какви што отсекогаш биле. Не ќе да е така. ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Некои теории говорат за тоа дека потресот што го предизвикале брановите што ја потопија нуклеарната електрана во Фукушима во 2011 година е намерно предизвикан. ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Две плажи на јапонскиот североисточен брег, кои беа уништени од огромното цунами во 2011 година, отворени се денеска, првпат по речиси осум години. За време на ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Јапонските дождовни црви, Мавританскиот лилјак и палмата Банкуале се приклучуваат на листата на над 26 000 видови категоризирани како „загрозени”. Најновиот ...
  | | веќе видена

  Крег Хамитон Паркер е човекот кој стана познат на светската јавност одкако неколку негови предвидувања се исполнија. Имено пред американските избори во ...
  сите 21 | | | веќе видена