Feeding Everyone No Matter What

    во

    Ако дојде крајот на светот, ќе бидеме добро. Ако се случи светска катастрофа и се уништат сите посеви на планетата, луѓето нема да гладуваат, ако се спремни да јадат бактериски слуз и бубачки, вели професорот Џошуа Пирс од Технолошкиот Универзитет во Мичиген. Луѓето веќе истражуваат на таа тема и предвидувањата на сценаријата за „судниот ден“ и не се толку лоши. Можеби, и покрај се, животот се’ уште ќе има сончева перспектива. Пирс ги опишува неговите истражувања во неговата нова книга „Feeding Everyone No Matter What“. „ Досега, сите решенија се фокусираа на складирањето на храната, метод за преживување со складирање на конзерви во плакарите“, вели тој. „Меѓутоа за глобална катастрофа, би биле потребни залихи за 5 години, колку што би и биле потребни на Земјата за да се опорави, а тоа едноставно не е возможно. Фамилиите немаат пари за толку многу залихи, а складирањето само уште повеќе би ги зголемило цените на храната, со што сиромашните уште повеќе би гладувале“. Останува прашањето, како би нахраниле ...
    | | веќе видена