Фатмир Сејдиу

  во

  По барање на опозициските партии, Собранието на Косово денеска ќе одржи седница на која ќе се расправа за резолуција со која на претседателот на Косово Хашим ...
  сите 219 | | | веќе видена

  Претседателството на Собранието на Косово одлучи вонредната седница, свикана на барање на опозицијата за расправа во врска со дијалогот со Србија и ...
  сите 506 | | | веќе видена

  Опозицијата во Косово утре со почеток од 10 часот свика вондредна седница на која ќе се расправа за иницијативата на косовскиот претседател Хашим Тачи за ...
  сите 501 | | | веќе видена

  Претседателството на Собранието на Косово одлучи вонредната седница, свикана на барање на опозицијата за расправа во врска со дијалогот со Србија и ...
  сите 263 | | | веќе видена

  Претседателството на Собранието на Косово одлучи вонредната седница, свикана на барање на опозицијата за расправа во врска со дијалогот со Србија и ...
  сите 276 | | | веќе видена

  Претседателството на Собранието на Косово одлучи вонредната седница, свикана на барање на опозицијата за расправа во врска со дијалогот со Србија и ...
  сите 125 | | | веќе видена

  Претседателството на Собранието на Косово одлучи вонредната седница, свикана на барање на опозицијата за расправа во врска со дијалогот со Србија и ...
  сите 528 | | | веќе видена

  На излезот од село Желино веднаш до автопатот кој води кон Скопје последниве месеци се интензивираат работите околу изградбата на нова индустриска зона во оваа ...
  сите 4 | | | веќе видена

  На политичката сцена на Балканот ништо не се смени и ние живееме во атмосфера на продолжена студена војна, изјави во Приштина поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ. – Можам да оценам дека на политичката сцена на Балканот ништо не се промени во позитивна смисла. Живееме во атмосфера на продолжена студена војна, додека Европа тоне во вртлогот на популизмот -изјави Месиќ во обраќањето на дводневната Конференција за култура и мир на Западниот Балкан, што започна вчера во Приштина. Воведно излагање на Конференцијата имаше претседателот на Светската федерација на мирот, Томас Волш, а покрај Месиќ на собирот учествуваат и поранешните претседатели на Албанија и на Косово, Алфред Мојсиу и Фатмир Сејдиу, како и пратеникот во косовското Собрание, Слободан Петровиќ. Месиќ синоќа во Приштина се сретна со косовскиот премиер Рамуш Харадинај кој, како што јави Танјуг, му се заблагодарил за „силната поддршка што им ја дал на Косово и косовскиот народ во сите фази – од мировното движење во 90-те години на минатиот век, ...
  сите 92 | | | веќе видена

  На политичката сцена на Балканот ништо не се смени и ние живееме во атмосфера на продолжена студена војна, изјави во Приштина поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ. – Можам да оценам дека на политичката сцена на Балканот ништо не се промени во позитивна смисла. Живееме во атмосфера на продолжена студена војна, додека Европа тоне во вртлогот на популизмот -изјави Месиќ во обраќањето на дводневната Конференција за култура и мир на Западниот Балкан, што започна вчера во Приштина. Воведно излагање на Конференцијата имаше претседателот на Светската федерација на мирот, Томас Волш, а покрај Месиќ на собирот учествуваат и поранешните претседатели на Албанија и на Косово, Алфред Мојсиу и Фатмир Сејдиу, како и пратеникот во косовското Собрание, Слободан Петровиќ. Месиќ синоќа во Приштина се сретна со косовскиот премиер Рамуш Харадинај кој, како што јави Танјуг, му се заблагодарил за „силната поддршка што им ја дал на Косово и косовскиот народ во сите фази – од мировното движење во 90-те години на минатиот ...
  сите 28 | | | веќе видена

  На политичката сцена на Балканот ништо не се промени и ние живееме во атмосфера на продолжена студена војна, изјави во Приштина поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ. - Можам да оценам дека на политичката сцена на Балканот ништо не се промени во позитивна смисла. Живееме во атмосфера на продолжена студена војна, додека Европа тоне во вртлогот на популизмот, изјави Месиќ во обраќањето на дводневната Конференција за култура и мир на Западниот Балкан, што започна вчера во Приштина. Воведно излагање на Конференцијата имаше претседателот на Светската федерација на мирот, Томас Волш. а покрај Месиќ на собирот учествуваат и поранешните претседатели на Албанија и на Косово, Алфред Моисиу и Фатмир Сејдиу, како и пратеникот во косовското Собрание, Слобдан Петровиќ. Месиќ синоќа во Приштина се сретна со косовскиот премиер Рамуш Харадинај, кој, како што јави Танјуг, му се заблагодарил за „силната поддршка што им ја дал на Косово и косовскиот народ во сите фази - од мировното движење во 90-те години на минатиот ...
  сите 29 | | | веќе видена

  Поранешниот хрватски претседател, Стипе Месиќ во Приштина вчера изјави дека на политичката сцена на Балканот ништо не се промени и ние живееме во атмосфера на продолжена студена војна. „Живееме во атмосфера на продолжена студена војна, додека Европа тоне во вртлогот на популизмот“ - изјави Месиќ. Воведно излагање на Конференцијата имаше претседателот на Светската федерација на мирот, Томас Волш, а покрај Месиќ на собирот учествуваат и поранешните претседатели на Албанија и на Косово, Алфред Моисиу и Фатмир Сејдиу, како и пратеникот во косовското Собрание, Слобдан Петровиќ. Месиќ синоќа во Приштина се сретна со косовскиот премиер Рамуш Харадинај, кој, како што јави Танјуг, му се заблагодарил за „силната поддршка што им ја дал на Косово и косовскиот народ во сите фази - од мировното движење во 90-те години на минатиот век, преку ослободителната војна и патот на земјата кон независност, па се до денес“. Месиќ му честитал на својот соговорник за изборот за премиер и му посакал најдобри желби на ...
  сите 27 | | | веќе видена

  На политичката сцена на Балканот ништо не се промени и ние живееме во атмосфера на продолжена студена војна, изјави во Приштина поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ. – Можам да оценам дека на политичката сцена на Балканот ништо не се промени во позитивна смисла. Живееме во атмосфера на продолжена студена војна, додека Европа тоне во вртлогот на популизмот, изјави Месиќ во обраќањето на дводневната Конференција за култура и мир на Западниот Балкан, што започна вчера во Приштина. Воведно излагање на Конференцијата имаше претседателот на Светската федерација на мирот, Томас Волш. а покрај Месиќ на собирот учествуваат и поранешните претседатели на Албанија и на Косово, Алфред Моисиу и Фатмир Сејдиу, како и пратеникот во косовското Собрание, Слобдан Петровиќ. Месиќ синоќа во Приштина се сретна со косовскиот премиер Рамуш Харадинај, кој, како што јави Танјуг, му се заблагодарил за „силната поддршка што им ја дал на Косово и косовскиот народ во сите фази – од мировното движење во 90-те години на минатиот ...
  сите 30 | | | веќе видена

  На политичката сцена на Балканот ништо не се промени и ние живееме во атмосфера на продолжена студена војна, изјави во Приштина поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ. – Можам да оценам дека на политичката сцена на Балканот ништо не се промени во позитивна смисла. Живееме во атмосфера на продолжена студена војна, додека Европа тоне во вртлогот на популизмот, изјави Месиќ во обраќањето на дводневната Конференција за култура и мир на Западниот Балкан, што започна вчера во Приштина. Воведно излагање на Конференцијата имаше претседателот на Светската федерација на мирот, Томас Волш. а покрај Месиќ на собирот учествуваат и поранешните претседатели на Албанија и на Косово, Алфред Моисиу и Фатмир Сејдиу, како и пратеникот во косовското Собрание, Слобдан Петровиќ. Месиќ синоќа во Приштина се сретна со косовскиот премиер Рамуш Харадинај, кој, како што јави Танјуг, му се заблагодарил за „силната поддршка што им ја дал на Косово и косовскиот народ во сите фази – од мировното движење во 90-те години на минатиот ...
  сите 31 | | | веќе видена

  На политичката сцена на Балканот ништо не се промени и ние живееме во атмосфера на продолжена студена војна, изјави во Приштина поранешниот хрватски претседател Стипе МесиќНа политичката сцена на Балканот ништо не се промени и ние живееме во атмосфера на продолжена студена војна, изјави во Приштина поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ.- Можам да оценам дека на политичката сцена на Балканот ништо не се промени во позитивна смисла. Живееме во атмосфера на продолжена студена војна, додека Европа тоне во вртлогот на популизмот, изјави Месиќ во обраќањето на дводневната Конференција за култура и мир на Западниот Балкан, што започна вчера во Приштина.Воведно излагање на Конференцијата имаше претседателот на Светската федерација на мирот, Томас Волш. а покрај Месиќ на собирот учествуваат и поранешните претседатели на Албанија и на Косово, Алфред Моисиу и Фатмир Сејдиу, како и пратеникот во косовското Собрание, Слобдан Петровиќ.Месиќ синоќа во Приштина се сретна со косовскиот премиер Рамуш Харадинај, кој, ...
  сите 32 | | | веќе видена

  На политичката сцена на Балканот ништо не се промени и ние живееме во атмосфера на продолжена студена војна, изјави во Приштина поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ. - Можам да оценам дека на политичката сцена на Балканот ништо не се промени во позитивна смисла. Живееме во атмосфера на продолжена студена војна, додека Европа тоне во вртлогот на популизмот -изјави Месиќ во обраќањето на дводневната Конференција за култура и мир на Западниот Балкан, што започна вчера во Приштина. Воведно излагање на Конференцијата имаше претседателот на Светската федерација на мирот, Томас Волш. а покрај Месиќ на собирот учествуваат и поранешните претседатели на Албанија и на Косово, Алфред Моисиу и Фатмир Сејдиу, како и пратеникот во косовското Собрание, Слобдан Петровиќ. Месиќ синоќа во Приштина се сретна со косовскиот премиер Рамуш Харадинај, кој, како што јави Танјуг, му се заблагодарил за „силната поддршка што им ја дал на Косово и косовскиот народ во сите фази - од мировното движење во 90-те години на минатиот ...
  сите 57 | | | веќе видена