Евростат

  во

  Македонија ќе мора полека да се помести од удобноста на партиската држава кон ригорозност и професионалност на администрацијата. Прв чекор кон оваа изнудена ...
  | | веќе видена

  Во просек, македонските домаќинства за задоволување на потребите годишно имаат на располагање по околу шест илјади евра, или месечно по 500 евра. Но, ...
  сите 13 | | | веќе видена

  За две евра е подобра минималната плата на Македонија од онаа во Црна Гора, покажуваат последните податоци на Евростат за минималните плати во Европа и ...
  сите 20 | | | веќе видена

  зносот на законски пропишана минимална плата во европските земји значително се разликува. Минималецот во Швајцарија е 2.709 евра и е речиси 12 пати поголем од ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Износот на законски пропишана минимална плата во европските земји значително се разликува. Минималецот во Швајцарија е 2.709 евра и е речиси 12 пати поголем ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Најголем број на склопени бракови во Европска Унија бележи Литванија, а најмалку во Словенија, велат податоците од Европската статистичка агенција објавени на ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Најмногу склучени бракови во Европа има во Литванија, а најмалку во Словенија, говорат податоците на Европската статистичка агенција. Во ЕУ просечно се ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Најмногу склучени бракови во Европа се во Литванија, а најмалку во Словенија, говорат податоците на Европската статистичка агенција објавени денеска, на денот ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Најмногу склучени бракови во Европа се во Литванија, а најмалку во Словенија, говорат податоците на Европската статистичка агенција објавени денеска, на денот ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Најмногу склучени бракови во Европа се во Литванија, а најмалку во Словенија, говорат податоците на Европската статистичка агенција објавени денеска, на денот ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Најмногу склучени бракови во Европа се во Литванија, а најмалку во Словенија, говорат податоците на Европската статистичка агенција објавени денеска, на денот ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Индустриското производство во еврозоната падна во декември и тоа повеќе од очекуваното, како резултат на падот на производството на капиталните добра, покажаа ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Потребно е и да се зголемат продуктивноста и конкурентноста на домашните компании на странските пазари, со тоа што ќе се стимулира креирањето на повисоки ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Домаќинствата во Европската унија во 2017 година за алкохол потрошиле повеќе од 130 милијарди евра, покажуваат податоците на европската статистичка служба ...
  сите 20 | | | веќе видена