Европскиот

  во

  Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска оствари средба со делегација на Европскиот директорат за надворешни активности предводена од директорот за ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) во Стразбур пресуди во корист на трансродовото лице „Икс“ кое ја тужеше Македонија поради повреда на правото на ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска оствари средба со делегација на Европскиот директорат за надворешни активности предводена од директорот за ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Стразбур, 17 јануари 2019 (МИА) – Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) во Стразбур пресуди во корист на трансродовото лице „Икс“ кое ја тужеше Македонија ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) во Стразбур пресуди во корист на трансродовото лице „Икс“ кое ја тужеше Македонија поради повреда на правото на ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Шефот намакедонскиот технички тим за преговори со ЕУ Бојан Маричиќ, кој деновиве престојува во Брисел во рамките на техничкиот скрининг процес со Европската ...
  сите 12 | | | веќе видена

  По одлуката на британскиот Парламент за отфрлање на Договорот за Брегзит, ЕУ би можела да се согласи на одлагање на истапувањето на Велика Британија од ...
  сите 414 | | | веќе видена

  Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) во Стразбур пресуди во корист на трансродовото лице „Икс” кое ја тужеше Македонија поради повреда на правото на ...
  сите 36 | | | веќе видена

  По вчерашниот дебакл  од 21-32 од европскиот шампион Шпанија, во кој видовме две сосема спротивни издание на црвено жолтите, маестрално прво и очајно второ ...
  сите 5 | | | веќе видена

  По нецели два месеци откако Македонија ја достави инцијативата да биде вклучена во европскиот проект за процена на хибридните закани, на која добивме позитивен ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Коалиција Маргини денес во Европскиот суд за човекови права во Стразбур доби позитивна пресуда во случајот „X против Македонија“ во кој Судот утврди дека ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Европскиот Суд за човекови права во Стразбур денеска за прв пат се произнесе за случај на македонско трансродово лице и пресуди во негова корист. Судот утврдил ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Европскиот Суд за човекови права во Стразбур одлучи Република Македонија да плати 9000 евра, на трансродово лице, кое со поддршка од Коалиција Маргини ја ...
  сите 36 | | | веќе видена