Европа

  во

  Поради циклонска активност со центар во јужните делови на Европа денес и во следните денови во Македонија ќе има повремени врнежи од дожд и снег на пониските ...
  сите 185 | | | веќе видена

  Денешната редовна 116 седница на Владата започна со презентација на приоритетите на Романија за време на претседателството со Советот на Европската Унија.На ...
  сите 41 | | | веќе видена

  Денешната редовна 116 седница на Владата започна со презентација на приоритетите на Романија за време на претседателството со Советот на Европската Унија.На ...
  сите 41 | | | веќе видена

  Денешната редовна 116 седница на Владата започна со презентација на приоритетите на Романија за време на претседателството со Советот на Европската Унија.На ...
  сите 41 | | | веќе видена

  Денешната редовна 116 седница на Владата започна со презентација на приоритетите на Романија за време на претседателството со Советот на Европската Унија.На ...
  сите 41 | | | веќе видена

  Изградбата на патната инфраструктура во Македонија е важна за обезбедување на економски раст и развој на државата и затоа како врвен приоритет ја најавуваме за ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Германија донесе одлука да го суспендира своето учество на поморската мисија „Софија“ на ЕУ, чија задача е спречување на илегалниот транспорт на мигранти преку ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Денешната редовна 116. седница на Владата почна со презентација на приоритетите на Романија за време на претседателството со Советот на Европската Унија. На ...
  сите 41 | | | веќе видена

  Регионалната соработка е клучна компонента за евроинтеграцијата на земјите од ЈИЕ. Потребни се видливи резултати на овој план, што е битен предуслов за ...
  сите 71 | | | веќе видена

  „Македонското решение е позитивен чекор за Европа“ оценува угледниот британски весник Фајненшал Тајмс, кој во колумната на уредувачкиот колегиум наведува дека ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Генералната секретарка на Регионалниот совет за соработка (РСС) Мајлинда Брегу за време на својата дводневна посета на Македонија изрази поддршка за европската ...
  сите 71 | | | веќе видена

  Daktilograf поседува уникатна технологија за распознавање на звук со што ќе се овозможи точно препознавање на јужнословенските јазици, без ограничување на ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Вес Мичел, помошникот државен секретар на САД задолжен за Европа и Евроазија, денес информираше дека поднел оставка од функцијата. Мичел, кој беше ангажиран во ...
  сите 27 | | | веќе видена