Евреи

  во

  Ватикан отсекогаш знаел да фасцинира со својата незвисност, богатство, но најмногу со своите тајни. Ова се неколку интересни факти за папите кои досега не сте ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Ватикан отсекогаш знаел да фасцинира со својата незвисност, богатство, но најмногу со своите тајни. Ова се неколку интересни факти за Папите кои досега не сте ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Култот кон света Петка- Римјанка, кај нашиот народ е многу раширен. Таа се смета за заштитничка од разни несреќи, но и од многу болести. Во православниот ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Култот кон света Петка- Римјанка, кај нашиот народ е многу раширен. Таа се смета за заштитничка од разни несреќи, но и од многу болести. Во православниот ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Холокаустот врз Ромите не смее да остане заборавен како што го нарекуват заборавениот холокауст, Наша политичка и морална должност е да ја сочуваме вистината ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Холокаустот врз Ромите не смее да остане заборавен како што го нарекуват заборавениот холокауст, Наша политичка и морална должност е да ја сочуваме вистината ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Наша политичка и морална должност е да ја сочуваме вистината за холокаустот  и неговите  жртви, Евреи, Роми, Словени и сите други  народи никогаш да не бидат ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Холокаустот врз Ромите не смее да остане заборавен како што го нарекуват заборавениот холокауст, Наша политичка и морална должност е да ја сочуваме вистината ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Холокаустот врз Ромите не смее да остане заборавен како што го нарекуват заборавениот холокауст, Наша политичка и морална должност е да ја сочуваме вистината ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Холандските жртви на Холокаустот бараат обештетување од Германија за транспортот во нацистичките концентрациони логори, кои најчесто во тоа време морале самите ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Адолф Хитлер дојде на власт како канцелар на Германија во 1933 година пред да стане Фирер една година подоцна. Неговата експанзионистичка идеологија доведе до ...
  сите 2 | | | веќе видена

  По род Акила бил Евреин. Во првиот век живеел во Рим заедно со жена си Прискила. Во времето на цезарот Клаудиј, како и сите останати Евреи, биле принудени да ...
  сите 12 | | | веќе видена