Електрани

  во

  Енергетските компании АД ЕЛЕМ, АД МЕПСО и ЕВН Македонија , денес, доделија нови осум стипендии на најдобрите студенти на Факултетот за електротехника и ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Енергетските компании АД ЕЛЕМ, АД МЕПСО и ЕВН Македонија, денес, доделија нови осум стипендии на најдобрите студенти на Факултетот за електротехника и ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Енергетските компании АД ЕЛЕМ, АД МЕПСО и ЕВН Македонија доделија нови осум стипендии на најдобрите студенти на Факултетот за електротехника и информациски ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Во Кривичниот суд за денеска закажани се нови рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Титаник 2“, „Титаник 3“ и „Тарифа“. Судијата Огнен ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Во прекин е ископот на јаглен во рудникот “Брод – Гнеотино“. При преместувањето на багерот СР(с) 2002 дошло до згмечување на лентата помеѓу него и претоварниот ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Секторот за односи со јавност во РЕК Битола информира дека е во тек санацијата на оштетен дел од металната конструкција на претоварниот уред на багер СРС ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Во соопштение до јавноста од РЕК Битола посочуваат дека се работи за незначителна материјална штета, а последиците од дефектот што се случи викендов во РЕК ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Гасовите кои доаѓаат од електраните и тешката индустрија би можеле да бидат преработени во каталитички реактори кои хемиски ги трансформираат емисиите на ...
  | | веќе видена