ЕЦБ

  во

  Банките и другите финансиски компании префрлаат се повеќе средства и работни места надвор од Обединетото Кралство, како што земјата се движи кон Брегзит. ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Народната банка ја намали основната каматна стапка за 0,25 проценти поени, односно од 2,50 на 2,25 отсто. Одлуката е донесена вчера на редовната седница на ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Реалниот раст на економијата лани според објавените информации на Народната банка е 2,7 отсто и е повисок од очекуваниот со октомвриските проекции од 2,3 ...
  сите 12 | | | веќе видена

   Одлуката е доенсена вчера на редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, на која се разгледани клучните показатели за ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Клучните показатели за домашната економија и движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари, во контекст на поставеноста на монетарната политика, беа ...
  сите 15 | | | веќе видена