Државниот

  во

  Да се зголеми квалитетот на формалното образование, а неформалното да овозможи побрзо приспособување кон барањата и потребите на пазарот на трудот, апелира ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Да се зголеми квалитетот на формалното образование, а неформалното да овозможи побрзо приспособување кон барањата и потребите на пазарот на трудот, апелира ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Стопанска комора: Поквалитетно формално образование и без предрасуди кон средното стручно Да се зголеми квалитетот на формалното образование, а неформалното да ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Помалку патници се превезле во патниот патнички превоз во третото тримесечје годинава, во однос на тој период лани. Според објавените податоци на Државниот ...
  сите 35 | | | веќе видена

  Финансиската едукација треба да започне уште од основно училиште. Треба да се вложува во унапредување на финансиската писменост, бидејќи таа придонесува за ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Марина најголемите резултати ги постигна во една од најтешките дисциплини, седмобојот. Беше повеќекратна шампионка на поранешната држава, а освои сребрени ...
  сите 2 | | | веќе видена

  97,5 милиони евра се вкупните долгови со пробиен рок кои треба да ги исплатат општините кон добавувачите и операторите на други услуги, од кои половина од нив ...
  сите 19 | | | веќе видена

  До крајот на оваа година, најголемиот студентски дом во земјава „Гоце Делчев“ ќе биде целосно реновиран. Првиот човек на Државниот студентски центар објаснува ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Прокисна дел од кровот во студенсткиот дом „Стив Наумов“ во Скопје. Дождот кој почна да врне утрово, направи проблем кај студенти сместени во домот, кои беа ...
  сите 37 | | | веќе видена