Друцас

  во

  Непотребен и неоснован е спорот околку името на Република Македонија, бидејќи таа така се нарекуваше и во рамките на поранешна Југославија и тоа не ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Ако Грците бараат фер компромис да нема иредентизам од наша страна кој реално го нема, треба и ние во рамките на тие преговори и да бараме малку посериозна ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Повеќе од две децении сме сведоци на грчките обвинувања дека нашата држава имала територијални претензии кон Северна Грција и дека нашиот образовен систем ...
  сите 329 | | | веќе видена

  Апсурдноста на ситуацијата се зголемува кога човек ќе сфати дека оние што ги повикуваат Македонците да се откажат од своето име, идентитет и јазик не се ...
  | | веќе видена

  Во пресрет на предвремените парламентарни избори во Македонија, во грчката јавност и натаму се изразува незадоволство поради очекувањата дека владеачката ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Мистериозниот грчки дипломат Алекс Рондос, со кој се поврзани шпекулации за тајна дипломатија со македонската влада за спорот за името, ќе биде изведен пред ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Поранешниот шеф на грчката дипломатија Димитрис Друцас изјави дека се залага за промени во програмата на ЕУ за помош на Грција со цел да се стави крај на ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Ако треба да се избира кој е настанот што ја обележи дипломатската активност на македонската држава, тој ќе треба да се бара во најголемата и најмоќна земја во ...
  сите 204 | | | веќе видена