Дневникот

  во

  Маја Кузманоска 18 години предава англиски јазик во ОУ „Вера Циривири-Трена“ во Скопје. Таа е една од првите блогерки во Македонија, а успехот и добриот одѕив ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Американската телевизија ABC неодамна објавила документарец за смртта на Џон Кенеди помладиот, во кој телевизијата се обидува да ја затскрие целокупната вина ...
  сите 2 | | | веќе видена

  80-годишен маж седел на каучот во својата куќа заедно со својот 45-годишен високо-образован син. Одеднаш едно врапче слетало на прозорот. Таткото го прашал ...
  сите 4 | | | веќе видена

  На денешен ден 14 јануари 2019 1742.- Во Лондон умрел Едмунд Халеј, англиски астроном и геофизичар. Меѓу другото, прв открил дека ѕвездите се движат. Најмногу ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Вечерва се одржаа нови шести по ред протести на „Еден од пет милиони“ во Србија, каде демонстрантите побараа да се истражи смртта на убиениот лидер на СДП, ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Неспорно е дека во доцноосманлискиот период доминантно население во османлиска Македонија било македонското словенско. Зошто „словенско“? Бидејќи главен белег, ...
  | | веќе видена

  Остатоците на францускиот борбен авион „Мираж“ кој што синоќа исчезнал од радарите во близина на границата со Швајцарија, се пронајдени во планините, а засега ...
  сите 51 | | | веќе видена

  И покрај снегот и ниските температури, во Белград и оваа сабота се одржа нов голем масовен протест, без партиски обележја, против насилството под слоганите ...
  сите 30 | | | веќе видена

  И покрај снегот и ниските температури, во Белград и оваа сабота се одржа нов голем масовен протест, без партиски обележја, против насилството под слоганите ...
  сите 31 | | | веќе видена

  И покрај снегот и ниските температури, во Белград и оваа сабота се одржа нов голем масовен протест, без партиски обележја, против насилството под слоганите ...
  сите 33 | | | веќе видена

  И покрај снегот и ниските температури, во Белград и оваа сабота се одржа нов голем масовен протест, без партиски обележја, против насилството под слоганите ...
  сите 35 | | | веќе видена