Џујинг

    во

    Најчесто кога се зборува за производи од Кина, една од првите работи на кои се помислува е евтини материјали, низок квалитет на изработка и потенцијално токсични бои. Но од друга страна, во секоја земја можат да се најдат евтини производи од сериско производство, но и луксузни предмети. Кина не е ништо поразлична. Ванг Пинг, претседателот на центарот за одгледување на тибетански мастифи од Сичуан, позира со еден од неговите мастифи во Чонгкинг, југо-западна Кина, на 25 декември 2009. Ванг Пинг одбил понуда од анонимен купувач кој понудил 1,1 милион американски долари и BMW за две години стариот мастиф. Два модели промовираат кревет во продавница во Гуијанг, во провинцијата Гуижу во југо-западна Кина. Креветот, кој е украсен со злато, дијаманти и жад се продава за само 865842 американски долари. Две работнички местат венчален фустан во излог во стоковната куќа во Гуохуа во Пекинг. Фустанот, украсен со платина и монистра се продава за цена од околу 740000 американски долари. Ова е фотографија на ретка ...
    | | веќе видена