Џуџујаконг

    во

    Кинеската компанија "AT Design Office", чие седиште се наоѓа во Лондон, која нуди услуги за дизајн, архитектура, ентериер и екстериер, ги промовираше проектите за градови на вода. Оваа компанија своите проекти ги опишува како синтеза на убавото и корисното, со оглед тоа дека станува збор за атрактивни, модерни дизајни на градежни комплекси кои функционално се прилагодени на културата и климата на одредено поднебје. Во Нанчанг, Кина, проектот претставува комплекс од 200.000 квадратни метри, кои има деловна зграда, хотели, апартмани, супермаркети,кино, како и централен плоштад на зелена површина. На дури 900.000 квадратни метри се наоѓа проектот во Шенжен со луксузни апартмани, шопинг центар и високи кули. Фасадата на шопинг центарот го красат метални отвори за циркулација на воздухот, кои се дизајнирани така што преку денот држат сенка, додека навечер се целосно транспарентни. Проектот наменет за островот Џуџујаконг е вистинско светско чудо во тој регион. Забавните паркови, туристичките атракции, подводниот ...
    сите 3 | | | веќе видена