Џуџубрезе

  во

  Полицијата од Гостивар денеска ги уништи најголемите досега откриени диви насади од „канабис сатива“ на месноста Џуџубрезе во атарот на село Неготино, гостиварско, односно околу 16.000 стебла.

  МВР соопшти дека денеска од 6 до 13 часот во координација со Подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, по наредба на истражен судија, 25 службени лица од ПС Гостивар учествуваа во акцијата.

  До 10 часот беа откорнати преку 1.000 стебла канабис со големина од 50 до 220 сантиметри, изникнати на површини обработени и засеани со други земјоделски култури. По инструкција на стручно лице од Министерството за земјоделство, стеблата беа собрани на едно место и хемиски третирани со препарат „рандап“ заради нивно уништување.

  Во соопштението од МВР се наведува дека по завршувањето на првиот дел од акцијата, во следните три часа, стручни лица од Министерството за земјоделство со помош на механизација, со истиот хербицид, хемиски третираа необработена земјоделска ...
  | | веќе видена | слични