Џуџоу

  во

  Македонски железници Транспорт АД Скопје им предлага на Грчките железници (TRAINOSE ) да се воведат возови на релација Скопје-Солун со можност во летниот ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Зајакнувањето на регионалната соработка преку трговска размена , инвестиции и вложување во инфраструктурата се важни за економски развој не само за развој на ...
  сите 37 | | | веќе видена

  За првпат по 40 години се изврши набавка на нови патнички возови и вагони за различен тип на превоз. Бенефит имаат сите граѓани како и фирмите кои користат железнички тип на транспорт. Македонската железница го промени ликот, откога се набавија нови локомотиви, патнички и товарни вагони. Истовремено се реконструираат станиците и пероните, но се градат и нови пруги. Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го реализира најголемиот инвестициски циклус во железницата, вреден 600 милиони евра. Само за обнова на возниот парк се вложени 57 милиони евра. За првпат по 40 години се изврши набавка на нови патнички возови и вагони за различен тип на превоз. Бенефит имаат сите граѓани како и фирмите кои користат железнички тип на транспорт. Од Кина деновиве преку пристаништето во Солун до Македонија пристигна и петтиот патнички воз, кој што за неколку дена ќе биде ставен во функција и ќе сообраќа на релација Скопје - Гевгелија - Скопје. За испорака останува уште еден, а вкупниот капацитет на шесте возови е 1.200 патници. - ...
  | | веќе видена

  За првпат по 40 години се изврши набавка на нови патнички возови и вагони за различен тип на превоз. Бенефит имаат сите граѓани како и фирмите кои користат железнички тип на транспорт.Македонската железница го промени ликот, откога се набавија нови локомотиви, патнички и товарни вагони. Истовремено се реконструираат станиците и пероните, но се градат и нови пруги. Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го реализира најголемиот инвестициски циклус во железницата, вреден 600 милиони евра. Само за обнова на возниот парк се вложени 57 милиони евра.За првпат по 40 години се изврши набавка на нови патнички возови и вагони за различен тип на превоз. Бенефит имаат сите граѓани како и фирмите кои користат железнички тип на транспорт.Од Кина деновиве преку пристаништето во Солун до Македонија пристигна и петтиот патнички воз, кој што за неколку дена ќе биде ставен во функција и ќе сообраќа на релација Скопје - Гевгелија - Скопје. За испорака останува уште еден, а вкупниот капацитет на шесте возови е 1.200 патници.- Децении ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Комплетно е променет ликот на македонската железница. Се набавија нови локомотиви, патнички и товарни вагони, се реконструираат станиците и пероните, се градат нови пруги.Комплетно е променет ликот на македонската железница. Се набавија нови локомотиви, патнички и товарни вагони, се реконструираат станиците и пероните, се градат нови пруги.Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го реализира најголемиот инвестициски циклус во железницата, вреден 600 милиони евра. Само за обнова на возниот парк се вложени 57 милиони евра.„За првпат по 40 години се изврши набавка на нови патнички возови и вагони за различен тип на превоз. Бенефит имаат сите граѓани како и фирмите кои користат железнички тип на транспорт" – вели Марија Јакимовска од ВМРО-ДПМНЕ. Пристигна и петтиот патнички воз Од Кина преку пристаништето во Солун до Македонија – во земјава пристигна и петтиот патнички воз. За неколку дена ќе биде ставен во функција и ќе сообраќа на релација Скопје – Гевгелија – Скопје. За испорака останува уште еден. Вкупниот ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Комплетно е променет ликот на македонската железница. Се набавија нови локомотиви, патнички и товарни вагони, се реконструираат станиците и пероните, се градат нови пруги, анализира Лидер.мк. Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го реализира најголемиот инвестициски циклус во железницата, вреден 600 милиони евра. Само за обнова на возниот парк се вложени 57 милиони евра. „За првпат по 40 години се изврши набавка на нови патнички возови и вагони за различен тип на превоз. Бенефит имаат сите граѓани како и фирмите кои користат железнички тип на транспорт“ – вели Марија Јакимовска од ВМРО-ДПМНЕ. Пристигна и петтиот патнички воз Од Кина преку пристаништето во Солун до Македонија – во земјава пристигна и петтиот патнички воз. За неколку дена ќе биде ставен во функција и ќе сообраќа на релација Скопје – Гевгелија – Скопје. За испорака останува уште еден. Вкупниот капацитет на шесте возови е 1.200 патници. „Децении и децении наназад чекавме кога по нашите пруги ќе возат модерни возови како во развиените земји. Тоа сега ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Комплетно е променет ликот на македонската железница. Се набавија нови локомотиви, патнички и товарни вагони, се реконструираат станиците и пероните, се градат нови пруги, анализира Лидер.мк. Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го реализира најголемиот инвестициски циклус во железницата, вреден 600 милиони евра. Само за обнова на возниот парк се вложени 57 милиони евра. „За првпат по 40 години се изврши набавка на нови патнички возови и вагони за различен тип на превоз. Бенефит имаат сите граѓани како и фирмите кои користат железнички тип на транспорт“ – вели Марија Јакимовска од ВМРО-ДПМНЕ. Пристигна и петтиот патнички воз Од Кина преку пристаништето во Солун до Македонија – во земјава пристигна и петтиот патнички воз. За неколку дена ќе биде ставен во функција и ќе сообраќа на релација Скопје – Гевгелија – Скопје. За испорака останува уште еден. Вкупниот капацитет на шесте возови е 1.200 патници. „Децении и децении наназад чекавме кога по нашите пруги ќе возат модерни возови како во развиените земји. Тоа ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Комплетно е променет ликот на македонската железница. Се набавија нови локомотиви, патнички и товарни вагони, се реконструираат станиците и пероните, се градат нови пруги, анализира Лидер.мк. Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го реализира најголемиот инвестициски циклус во железницата, вреден 600 милиони евра. Само за обнова на возниот парк се вложени 57 милиони евра. „За првпат по 40 години се изврши набавка на нови патнички возови и вагони за различен тип на превоз. Бенефит имаат сите граѓани како и фирмите кои користат железнички тип на транспорт“ – вели Марија Јакимовска од ВМРО-ДПМНЕ. Пристигна и петтиот патнички воз Од Кина преку пристаништето во Солун до Македонија – во земјава пристигна и петтиот патнички воз. За неколку дена ќе биде ставен во функција и ќе сообраќа на релација Скопје – Гевгелија – Скопје. За испорака останува уште еден. Вкупниот капацитет на шесте возови е 1.200 патници. „Децении и децении наназад чекавме кога по нашите пруги ќе возат модерни возови како во развиените земји. Тоа сега ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Комплетно е променет ликот на македонската железница. Се набавија нови локомотиви, патнички и товарни вагони, се реконструираат станиците и пероните, се градат нови пруги, анализира Лидер.мк. Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го реализира најголемиот инвестициски циклус во железницата, вреден 600 милиони евра. Само за обнова на возниот парк се вложени 57 милиони евра. „За првпат по 40 години се изврши набавка на нови патнички возови и вагони за различен тип на превоз. Бенефит имаат сите граѓани како и фирмите кои користат железнички тип на транспорт“ – вели Марија Јакимовска од ВМРО-ДПМНЕ. Пристигна и петтиот патнички воз Од Кина преку пристаништето во Солун до Македонија – во земјава пристигна и петтиот патнички воз. За неколку дена ќе биде ставен во функција и ќе сообраќа на релација Скопје – Гевгелија – Скопје. За испорака останува уште еден. Вкупниот капацитет на шесте возови е 1.200 патници. „Децении и децении наназад чекавме кога по нашите пруги ќе возат модерни возови како во развиените земји. Тоа сега ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го реализира најголемиот инвестициски циклус во железницата, вреден 600 милиони евра. Само за обнова на возниот парк се вложени 57 милиони евра. „За првпат по 40 години се изврши набавка на нови патнички возови и вагони за различен тип на превоз. Бенефит имаат сите граѓани како и фирмите кои користат железнички тип на транспорт“ – вели Марија Јакимовска од ВМРО-ДПМНЕ. Пристигна и петтиот патнички воз Од Кина преку пристаништето во Солун до Македонија – во земјава пристигна и петтиот патнички воз. За неколку дена ќе биде ставен во функција и ќе сообраќа на релација Скопје – Гевгелија – Скопје. За испорака останува уште еден. Вкупниот капацитет на шесте возови е 1.200 патници. „Децении и децении наназад чекавме кога по нашите пруги ќе возат модерни возови како во развиените земји. Тоа сега се случува, бидејќи ние она што го ветивме пред граѓаните го остваруваме“ – вели министерот за транспорт, Владо Мисајловски. Владата успеа да го реализира големиот проект за железницата. Се ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Комплетно е променет ликот на македонската железница. Се набавија нови локомотиви, патнички и товарни вагони, се реконструираат станиците и пероните, се градат нови пруги, анализира Лидер.мк. Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го реализира најголемиот инвестициски циклус во железницата, вреден 600 милиони евра. Само за обнова на возниот парк се вложени 57 милиони евра. „За првпат по 40 години се изврши набавка на нови патнички возови и вагони за различен тип на превоз. Бенефит имаат сите граѓани како и фирмите кои користат железнички тип на транспорт“ – вели Марија Јакимовска од ВМРО-ДПМНЕ. Пристигна и петтиот патнички воз Од Кина преку пристаништето во Солун до Македонија – во земјава пристигна и петтиот патнички воз. За неколку дена ќе биде ставен во функција и ќе сообраќа на релација Скопје – Гевгелија – Скопје. За испорака останува уште еден. Вкупниот капацитет на шесте возови е 1.200 патници. „Децении и децении наназад чекавме кога по нашите пруги ќе возат модерни возови како во развиените земји. Тоа сега ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Комплетно е променет ликот на македонската железница. Се набавија нови локомотиви, патнички и товарни вагони, се реконструираат станиците и пероните, се градат нови пруги, анализира Лидер.мк. Комплетно е променет ликот на македонската железница. Се набавија нови локомотиви, патнички и товарни вагони, се реконструираат станиците и пероните, се градат нови пруги, анализира Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го реализира најголемиот инвестициски циклус во железницата, вреден 600 милиони евра. Само за обнова на возниот парк се вложени 57 милиони евра.„За првпат по 40 години се изврши набавка на нови патнички возови и вагони за различен тип на превоз. Бенефит имаат сите граѓани како и фирмите кои користат железнички тип на транспорт“ – вели Марија Јакимовска од ВМРО-ДПМНЕ.Пристигна и петтиот патнички возОд Кина преку пристаништето во Солун до Македонија – во земјава пристигна и петтиот патнички воз. За неколку дена ќе биде ставен во функција и ќе сообраќа на релација Скопје – Гевгелија – Скопје. За ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Комплетно е променет ликот на македонската железница. Се набавија нови локомотиви, патнички и товарни вагони, се реконструираат станиците и пероните, се градат нови пруги, анализира Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го реализира најголемиот инвестициски циклус во железницата, вреден 600 милиони евра. Само за обнова на возниот парк се вложени 57 милиони евра. „За првпат по 40 години се изврши набавка на нови патнички возови и вагони за различен тип на превоз. Бенефит имаат сите граѓани како и фирмите кои користат железнички тип на транспорт“ – вели Марија Јакимовска од ВМРО-ДПМНЕ. Пристигна и петтиот патнички воз Од Кина преку пристаништето во Солун до Македонија – во земјава пристигна и петтиот патнички воз. За неколку дена ќе биде ставен во функција и ќе сообраќа на релација Скопје – Гевгелија – Скопје. За испорака останува уште еден. Вкупниот капацитет на шесте возови е 1.200 патници. „Децении и децении наназад чекавме кога по нашите пруги ќе возат модерни возови како во развиените земји. Тоа сега се ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Постигнат е договор за набавка на 4 нови електрични локомотиви од компанијата ЦРРЦ Џуџоу од Кина, за потребите на Македонски железници-Транспорт. Произодителот на електричните локомотиви е избран како најповолен понудувач на интернационален тендер вреден 8 милиони евра. Од кинеската компанија најавуваат дека Македонија ќе добие безбедни возови со врвни перформанси и секако, прекрасен изглед. Се работи за истата компанија од која претходно беа набавени шестте моторни гарнитури, од кои 4 веќе се користат за потребите на патничкиот сообраќај. Од МЖ велат дека тендерот го добила компанија која понудила особено исплатлива понуда. За парите, првично било предвидено да се набават 3 електрични локомотиви, но за сумата, Македонија ќе добие 4. Заедно со локомотивите, од Кина ќе пристигнат и стручни лица кои ќе помогнат во обучување на персоналот во МЖ за сервисирање на новите возови. Паралелно со тоа, при крај се приведува реконструкцијата на депото во Лисиче. Со тоа ќе се создадат услови за правилно одржување на ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Постигнат е договор за набавка на 4 нови електрични локомотиви од компанијата ЦРРЦ Џуџоу од Кина, за потребите на Македонски железници-Транспорт. Произодителот на електричните локомотиви е избран како најповолен понудувач на интернационален тендер вреден 8 милиони евра. Од кинеската компанија најавуваат дека Македонија ќе добие безбедни возови со врвни перформанси и секако, прекрасен изглед. Се работи за истата компанија од која претходно беа набавени шестте моторни гарнитури, од кои 4 веќе се користат за потребите на патничкиот сообраќај. Од МЖ велат дека тендерот го добила компанија која понудила особено исплатлива понуда. За парите, првично било предвидено да се набават 3 електрични локомотиви, но за сумата, Македонија ќе добие 4. Заедно со локомотивите, од Кина ќе пристигнат и стручни лица кои ќе помогнат во обучување на персоналот во МЖ за сервисирање на новите возови. Паралелно со тоа, при крај се приведува реконструкцијата на депото во Лисиче. Со тоа ќе се создадат услови за правилно одржување на ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Четири нови електрични локомотиви ќе купи Македонија од кинеската компанија „ЦРРЦ Џуџоу“. Договорот за набавка вчера го потпишаа претставници на „МЖ транспорт“ и на компанијата. Ова е втор проект што го реализираат македонската влада и кинеската компанија, по првиот за набавка на шест нови патнички возови. Инвестицијата вредна осум милиони евра е обезбедена од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), а се реализира во рамките на проектот за обнова на возниот парк.- Набавката на четирите нови електрични локомотиви практично значи обнова на возниот парк по 40 години, доближување до европските и светските стандарди, обезбедување поголема безбедност и сигурност во железничкиот сообраќај, поголем број патници, поголема брзина, енергетска заштеда, заштита на животната средина, ефикасно работење и поквалитетни услуги - истакна генералниот директор на „МЖ транспорт“, Никола Костов, по потпишувањето на договорот.Според него, набавката на новите локомотиви ќе значи и поттик повеќе за вработените, поголема ...
  сите 19 | | | веќе видена