Џуџи Сакамото Sakamoto Junji

    во

    Ви ја претставуваме богатата филмска програма за март на Кинотеката на Македонија. Програмата вклучува предпремиера на филмот „Мојот татко“, фестивал на јапонскиот филм, фестивал на италијанскиот филм и недела на Франкофонијата. ПРЕДПРЕМИЕРА 3.03.2010 (среда) МОЈОТ ТАТКО Македонија, 2010, 84 мин., игран филм, BETA SP режија: Шќипе Н. Дука (Shqipe N. Duka) сценарио: Шќипе Н. Дука (Shqipe N. Duka) улоги: Сефедин Нуредини, Џемиле Ибраими, Номза Ибрај (Sefedin Nuredini, Xhemile Ibrahimi, Njomza Ibraj ЈАПОНСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ 4 - 10.03.2009 4.03.2010 (четврток) КАНАРИНЕЦ (KANARIA / CANARY) Јапонија, 2004, колор, 132 мин., игран филм Режија: Акихико Шиота (Shiota Akihiko) Сценарио: Акихико Шиота (Shiota Akihiko) Директор на фотографија: Јутака Јамазаки (Yamazaki Yutaka) Улоги: Хоши Ишида (Ishida Hoshi), Мицуки Танимура (Tanimura Mitsuki), Хидетоши Нишиџима (Nishijima Hidetoshi), Мијако Кода (Koda Miyako), Кенџи Мизухаши (Mizuhashi Kenji) Филмот КАНАРИНЕЦ инспириран од случувањата предизвикани по ...
    | | веќе видена