Џуџевските Водопади

    во

    Во богатиот промотивен материјал се опфатени речиси сите познати, но и досега непознати природни убавини, а особено место им се дава на културно-историските знаменитости во источна Македонија Љупчо Шатевски Сè поголемата активност на општините од Источниот плански регион во последните години на планот на туристичката промоција и развој, деновиве резултираше и со издавање туристичка брошура, видеоспот и туристичка карта на регионот. Туристичкиот материјал е пачатен и на македонски и на англиски јазик, а издавачот – Центарот за развој на Источниот плански регион, најави дека наскоро, во рамките на оваа кампања што се спроведува под мотото „Сврти на исток“, ќе бидат поставени и билборди покрај патот од Скопје до Штип. - Регионот располага со многу богато културно-историско наследство и со многубројни природни убавини, кои досега не беа доволно промовирани и искористени. На овој начин, сакаме тоа да се промени и да привлечеме повеќе странски и домашни туристи – велат од Центарот. Во богатата брошура и во ...
    | | веќе видена