ЏФЈ

    во

    Американската полиција и помогна на млада девојка од Македонија која била жртва на семејно насилство да се спаси од насилникот кој сакал посрамотена да ја врати назад во земјава. Против 24- годишниот Лирим “Лени” Руфати полицијата поднесе кривична пријава за киднапирање, силување и физички напад. Полицијата од Вест Голден Тауншип започна истрага откако на бројот за итни случаи се јави пријател на жртвата потенцирајќи дека Руфати ја киднапирал својата сопруга и ја однел на аеродромот ЏФЈ во Њујорк. Жртвата чиј идентитет е заштитен, е задржана од страна на аеродромските власти пред да се качи на летот за Македонија. При испрашувањето во полиција жртвата рекла дека била однесена на аеродром против нејзина волја и дека и наредил да се качи на авион за Македонија како казна. На жртвата која слабо говорела англиски, и бил обезбеден преведувач од албански и истакнала дека му се доверила на пријателот и сосед дека повеќе пати била психички и сексуално злоставувана од страна на Руфати. Насилството започнало во ...
    сите 7 | | | веќе видена