ЏФ Профи

    во

    Таткото на халфот на Анжи најпрвин и дал 40.000 евра, а подоцна требало да плати уште 200.000 на компанија која се обврзала да му обезбеди редовни настапи за "кариоките" и трансфер во Англија Медиумите во Бразил открија сериозен скандал поврзан со играчот од средниот ред на рускиот Анжи, Вилијан. Таткото на фудбалерот - Северино Виеира да Силва поднесе тужба против компанијата "ЏФ Профи фудбал спортс маркетинг", на која и платил за да го промовира неговиот син и да му осигура трансфер во голем европски клуб. Договорот меѓу таткото на Вилијан и фирмата бил склучен пред неколку години, а во него имало специјална клаузула со која претставниците на посочената компанија се обврзале да му обезбедат на халфот редовно да биде повикуван во националниот тим. Првично Северино си брцнал во џебот и се олеснил за 40.000 евра, а подоцна требало да плати уште 200.000. За таа сума "ЏФ Профи фудбал спортс маркетинг" гарантирала дека со помош на контакти во бразилската федерација ќе направи Вили ќе игра барем на 70% од ...
    | | веќе видена