ЏЏИВ ЛОИ

    во

    МОК и општините од источна Македонија успешно организираа Македонски олимписки комитет Во периодот 23-28 мај 2011 година, во организација на Македонскиот олимписки комитет и на општината Пехчево се одржаа Малите олимписки игри за општините од источна Македонија. Во игрите учествуваа учениците од основните и од средните училишта од источниот регион на Македонија во атлетика, мал фудбал, ракомет и кошарка (за ученици и ученички). Наградени беа следните училишта: во мал фудбал – категорија ученички (основни училишта) првото место го освои ООУ,,Климент Охридски“ од Делчево, додека во истата категорија за ученици првото место го освои ООУ,,Ванчо Китанов“ од Пехчево, второто место го освои ООУ „Ванчо Прке“ од Делчево и третото место го освои ООУ,,Св. Климент Охридски“ од Делчево. Во мал фудбал – категорија мажи – средни училишта, првото место го освои ОСУ „Ацо Русковски“ од Берово. Во кошарка – категорија ученици, средни училишта, првото место го освои ОСУ,,Ацо Русковски“ од Берово, а во ракомет – категорија ...
    | | веќе видена