Димитрија

  во

  На денешен ден 18 јануари 2019 1535.- Шпанскиот освојувач Франциско Пизаро ја основал Лима, главен град на Перу. 654.- Водачот на запорошките козаци Хетман ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Ова требаше да биде првата колумна во 2019 година, но е првата во „Северџистан“. Тастатурата едвај ја гледам низ солзи, па затоа не очекувајте ништо повеќе од ...
  | | веќе видена

  Во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје денеска се одржа централната свечена божествена литургија по повод празникот Христово раѓање – Божик на ...
  сите 29 | | | веќе видена

  Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Влатко Ѓорчев по повод Бадник и Божиќ беше во Бигорскиот манастир, Струмица, Тетово и Скопје. Во Бигорскиот манастир Св. ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје денеска се одржа централната свечена божествена литургија по повод празникот Христово раѓање – Божик на ...
  сите 50 | | | веќе видена

  Пратеникот Влатко Ѓорчев по повод Бадник и Божиќ беше во Бигорскиот манастир, Струмица, Тетово и Скопје. Во Бигорскиот манастир Св. Јован Крстител Ѓорчев ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје денеска се одржа централната свечена божествена литургија по повод празникот Христово раѓање – Божик на ...
  сите 97 | | | веќе видена

  Пратеникот Влатко Ѓорчев по повод Бадник и Божиќ беше во Бигорскиот манастир, Струмица, Тетово и Скопје. Во Бигорскиот манастир Св. Јован Крстител Ѓорчев ...
  сите 95 | | | веќе видена

  Илјадници грла во 35 градови денеска ја отпејаа песната „Бог е вечен“ во пресрет на најголемиот православен христијански празник Божиќ, кога се празнува ...
  сите 11 | | | веќе видена