Демир

  во

  Од обработени 75,50 отсто од избирачките места, до 13 часот на гласање излегле 284 942 гласачи или 20,45 отсто од граѓаните запишани во Избирачкиот список. ...
  сите 40 | | | веќе видена

  До 10 часот во првиот круг од Претседателските избори излегле 81.869 гласачи односно 6,05 проценти. Гласањето тече без некои неправилности, информира денеска ...
  сите 161 | | | веќе видена

  Според податоците од Државната изборна комисија, а поставени на интернет страницата , излезноста до 10 часот во обработени 98,6 отсто од гласачките места е ...
  сите 161 | | | веќе видена

  Избирачкиот процес во Пелагониските општини се одвива без забелешки и мирно, информираат Општинските изборни комисии од Битола, Демир Хисар, Новаци и Могила. ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Државната Изборна Комисија (ДИК) излезе со податоци за излезноста на изборите за претседател до 13. часот денеска. Гласањето тече мирно, не е отворено само ...
  сите 108 | | | веќе видена

  Во Кавадарци до 13 часот гласале 27.9 отсто од запишаните избирачи, во Неготино 29,02, во Росоман 24,8 и во Демир Капија 32,75 проценти од граѓаните со право ...
  сите 37 | | | веќе видена

  ДИК со втора прес-конференција за текот на гласањето за претседател до 13. часот. Гласањето тече мирно, не е отворено само едно место во Студеничани, поради ...
  сите 108 | | | веќе видена