Данчо

  во

  Поради немањето ниту капка вода во вештачкото езеро во Прилеп и поради неповолната хидролошка состојба тутунарите се жалат дека нема да ги наберат последните ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Прилепското вештачко езеро е комплетно испразнето и почнаа работите на проектот за промена на системот за испуштање на водата од браната, вреден девет милиони ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Доколку ви се спомене името Марина Данчо речиси нема да ви значи ништо, но доколку ви се спомене дека е мајка на шест деца се ќе ви стане јасно. Станува збор ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Доколку ви се спомене името Марина Данчо речиси нема да ви значи ништо, но доколку ви се спомене дека е мајка на шест деца се ќе ви стане јасно. Станува збор ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Актуелно јубилејно 25-то по ред издание на Меѓународната ликовна колонија „Михајлово/Кавадарци-2019“ протекува со интересни културни настани кои по традиција ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Соборната црква „Светa Троица“ во Радовиш, осветена е во 2003 г., е еден од најубавите и најбогатите православни храмови на Балканот и пошироко. Црквата има ...
  | | веќе видена

  Комплексот наречен „ЕОС Луксузни апартмани“, лоциран во Касандра, првиот крак на Халкидики, е во сопственост на македонски државјанин, пишува порталот ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Фудбалската Федерација на Македонија преку својот Центар за Едукација на тренери оствари уште еден успех во својата работа со добивањето на ратификацијата за ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Академик Људмил Блажев и неговиот колега Петар Бељашки од соседна Бугарија, Вахид Тахан и Ајсиџу Калкан од Турција, Сајбир Амети од Албанија, творци од Србија, ...
  сите 33 | | | веќе видена

  Пратеникот Самка Ибраимовски предизвика жестока кавга припадници на најранливи категории граѓани откако го оправда премиерот Заев кој го употреби зборот пе*ер. ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Жарко Иванов со „Кружно патување на монахот“, приказната за монахот фрескописец од Свети Заум и последниот дел од трилогијата во која се „Кружно патување на ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Македонскиот краток анимиран филм „Кружно патување на монахот“ на авторот Жарко Иванов ја освои „Златната потковица“ на 14 издание на Интернационалниот филмски ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Македонскиот краток анимиран филм „Кружно патување на монахот“ на авторот Жарко Иванов ја освои „Златната потковица“ на 14 издание на Интернационалниот филмски ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Македонскиот краток анимиран филм „Кружно патување на монахот“ на авторот Жарко Иванов ја освои „Златната потковица“ на 14 издание на Интернационалниот филмски ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Македонскиот краток анимиран филм „Кружно патување на монахот“ на авторот Жарко Иванов ја освои „Златната потковица“ на 14 издание на Интернационалниот филмски ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Македонскиот краток анимиран филм „Кружно патување на монахот“ на авторот Жарко Иванов ја освои „Златната потковица“ на 14 издание на Интернационалниот филмски ...
  сите 29 | | | веќе видена