Црногорците

  во

  Некогашниот вардаров играч Дамир Којашевиќ е новиот херој на Сутјеска. Којашевиќ, кој во сезоната 2016/17 го носеше дресот на најтрофејниот македонски клуб ...
  сите 86 | | | веќе видена

  Словенците, Унгарците, Полјаците, Балканските Египќани, Хрватите, Црногорците, Ерменците, Бугарите, Грците и Русите кои живеат во Македонија и кои во ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците денеска не го разгледуваше Предлог на законот за изменување и дополнување на Законот за ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Откако во Преамбулата на Уставот беа наведени како „други“, пред пратениците во македонското Собрание пристигна предлог-законот за воведување на десет нови ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Уште малку, па секој Црногорец, во просек, ќе има по два мобилни телефона. На крјот на мај годинава бројот на корисници на мобилната телефонија во Црна Гора, ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Словенците, Унгарците, Полјаците, Балканските Египќани, Хрватите, Црногорците, Ерменците, Бугарите, Грците и Русите кои живеат во Македонија и кои во ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Десет нови празници за заедниците кои во Преамбулата на Уставот се наведени како „други“, ќе се воведат во земјава, а предлог-законот за празници, денеска е ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Десет нови празници се воведуваат во официјалниот календар на Македонија и сите се наменети за најмалите етнички заедници со предлог-законот за измени на ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Фудбалскиот сојуз на Србија, во вторникот, на прес-конференција го претстави новиот селектор на националниот тим, Љубиша Тумбаковиќ. Тумбаковиќ, најтрофејниот ...
  | | веќе видена

  Девет пратеници, членови на Комитетот за односи меѓу заедниците бараат Комитетот да расправа за предлог измените на Законот за празници откако Владата ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Девет пратеници, членови на Комитетот за односи меѓу заедниците бараат Комитетот да расправа за предлог измените на Законот за празници откако Владата ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Фудбалскиот сојуз на Србија, во вторникот, на прес-конференција го претстави новиот селектор на националниот тим, Љубиша Тумбаковиќ. Тумбаковиќ, најтрофејниот ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Фудбалскиот сојуз на Србија, во вторникот, на прес-конференција го претстави новиот селектор на националниот тим, Љубиша Тумбаковиќ. Тумбаковиќ, најтрофејниот ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Владата доставила негативно мислење за предлогот за изменување и дополнување на Законот за празниците, со образложение дека граѓаните на Македонија ќе добиеле ...
  сите 32 | | | веќе видена