Целзиусов

  во

  Никогаш не се доволни предупредувањата за тоа колку е опасно да се остави дете или животно во автомобил за време на летните горештини. Свесноста за опасноста е ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Научниците докажале колку време е потребно за во жежок ден во автомобилот температурата да достигне и до 60 степени целзиусови. Резултатите алармираат на ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Како што растенијата почнуваат да се шират низ пермафростот кој се топи, научниците се сè позагрижени дека нивните корења ќе ги подбуцнат микроорганизмите да ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Понекогаш сите имаме потешкотии да заспиеме, а секој од нас има омилена поза во која најлесно потонува во сон. Додека едни ја ставаат раката под перницата, ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Летните температури кои се движат до 40 степен целзиусов ги раздвижијаа велешани по излетничките места каде наоѓаат релаксација, но дел од нашите сограѓани ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Земјата се затоплува од година во година. Температурите растат, климата се менува, катастрофалните пожари стануваат почести, дури и коралите почнаа да умираат ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Кога зборуваме за ограничување на ефектите од климатската криза, зборуваме за тоа колку повеќе Целзиусови степени затоплување можеме да си дозволиме, односно ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Џеј Ди Фаруџиа Кога зборуваме за ограничување на ефектите од климатската криза, зборуваме за тоа колку повеќе Целзиусови степени затоплување можеме да си ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Топло било и во другите европски земји, не само кај нас, а набрзо стигнал и одговор како објаснување за овој топлотен бран. Рекордни максимални температури ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Топло било и во другите европски земји, не само кај нас, а набрзо стигнал и одговор како објаснување за овој топлотен бран. Рекордни максимални температури ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Топло било и во другите европски земји, не само кај нас, а набрзо стигнал и одговор како објаснување за овој топлотен бран. Рекордни максимални температури ...
  сите 23 | | | веќе видена

  За да се разбере сегашноста и за да може да се прогнозира иднината, мора да се познава минатото. Во следните редови ги одбележуваме настаните од науката и ...
  сите 5 | | | веќе видена