Будва

  во

  Избеганиот осуден пратеник и експремиер Никола Груевски, кој во Будимпешта бара политички азил, со македонската лична карта и унгарското дипломатско возило од ...
  сите 354 | | | веќе видена

  Албанската полиција потврди дека лицето Никола Груевски на 11 ноември околу 19.11 часот ја напуштил територијата на Албанија преку граничниот премин Хани и ...
  сите 196 | | | веќе видена

  Насилниот екстремизам како феномен добива големо внимание во меѓународната политика, и со право, поради зголемената свесност дека треба да се одговори на ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Насилниот екстремизам како феномен добива големо внимание во меѓународната политика, и со право, поради зголемената свесност дека треба да се одговори на ...
  сите 22 | | | веќе видена

  “Регионални безбедносни предизвици и соработка во Западен Балкан“. Како одговор на безбедносните ризици, Република Македонија постојано ги надградува своите ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Денес и утре ќе учествувам на “Форум на отпорност во Западен Балкан“ во Будва на тема “Колаборативни пристапи во спротивставувањето на екстремизмот преку ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Силно веруваме дека приемот на Македонија во НАТО ќе доведе до натамошно зголемување на стабилноста и безбедност на регионот. Оттука цврсто ја поддржуваме ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Во заедничката изјава што денес ја потпишавме во Будва со колегите министри од Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска и Црна Гора, и заменичката помошник на ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска учествуваше на состанокот на министри од САД-Јадранската повелба (група А5) што се одржува во Будва. На ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска учествуваше на состанокот на министри од САД-Јадранската повелба (група А5) што се одржува во Будва. На ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска учествуваше на состанокот на министри од САД-Јадранската повелба (група А5) што се одржува во Будва. На ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска учествуваше на состанокот на министри од САД-Јадранската повелба (група А5) што се одржува во Будва. На ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Оттука цврсто ја поддржуваме Македонија што е можно поскоро да добие статус на полноправна членка, стои во заедничката Изјава што денеска во Будва ја потпишаа ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска учествуваше на состанокот на министри од САД-Јадранската повелба (група А5) што се одржува во Будва. На ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Силно веруваме дека приемот на Македонија во НАТО ќе доведе до натамошно зголемување на стабилноста и безбедност на регионот. Оттука цврсто ја поддржуваме ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска учествуваше на состанокот на министри од САД-Јадранската повелба (група А5) што се одржува во Будва. На ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска учествуваше на состанокот на министри од САД-Јадранската повелба (група А5) што се одржува во Будва. На ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Групата А5 во полн состав во Будва. Неодамнешните Пристапни разговори на Македонија со НАТО и идниот статус на земја членка, добија поздрав и силна поддршка во ...
  сите 43 | | | веќе видена