БТА

  во

  Вселенскиот телескоп "Хабл" испрати на Земјата снимки, според кои астрономи и астрофизичари ја открија не само најголемата, сместена во близина на Млечниот Пат ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Носителот на „Златната топка“ и најдобар светски фудбалер во изборот на ФИФА, Лука Модриќ, е прогласен за „Спортист на Балканот“ за 2018 година во анкетата на ...
  сите 33 | | | веќе видена

  Украинскиот Парламент денеска донесе закон, кој може да ја принуди поддржаната од Москва црква во Украина да додаде „руска” кон името, со цел да го ограничи ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Украинскиот Парламент денеска донесе закон, кој може да ја принуди поддржаната од Москва црква во Украина да додаде „руска” кон името, со цел да го ограничи ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Украинскиот Парламент денеска донесе закон, кој може да ја принуди поддржаната од Москва црква во Украина да додаде „руска” кон името, со цел да го ограничи ...
  сите 9 | | | веќе видена