Бранко Црвенковски

  во

  Стојан Андов, Бранко Црвенковски и Љубомир Фрчковски, биле дел од нарачетелите на атентатот врз поранешниот македонски претседател Киро Глигоров во 1995 ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Слободан Богоевски, Зоран Верушевски, Сашо Мијалков, Владимир Атанасовски- четворицата беа директори на Управата за безбедност и контразузнавање и четворицата ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Михаил Младеновски, обвинетиот за упадот во Собранието на 27 април, кој со своето сведочење придонесе да биде притворен поранешниот началник на УБК, Владимир ...
  сите 10 | | | веќе видена

  „Стојане, вчера имав неочекуван состанок. Во вилата ми дојдоа Бранко Црвенковски, Тито Петковски, Благоја Ханџиски, Фрчкоски и Јане Миноски. Тие мои гости ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Организаторот на атентатот врз претседателот Киро Глигоров, што се случи на 3 октомври 1995 година, е познат. Ова може да се заклучи од најновите две книги на ...
  сите 45 | | | веќе видена