Бошков

  во

  На денешен ден - 22 март 22 март 2019 - Денеска е Светски ден на водата 1312.- Ватикан го распуштил монашкиот витешки ред на Темплар, основан во Палестина во ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Платите растат многу побргу од продуктивноста. Со тоа македонските компании ја губат конкурентноста што на долг рок може сериозно да се одрази на економскиот ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Платите растат многу побргу од продуктивноста. Со тоа македонските компании ја губат конкурентноста што на долг рок може сериозно да се одрази на економскиот ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Владата најавува ново зголемување на минималната плата која сега изнесува 12 илјади денари. Бизнисмените велат дека нема да можат да го издржат притисокот, а ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Владата најавува ново зголемување на минималната плата која сега изнесува 12 илјади денари. Бизнисмените велат дека нема да можат да го издржат притисокот, а ...
  сите 23 | | | веќе видена

  По Албанија, Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО се очекува да го ратификува и бугарскиот Парламент. Министерката за одбрана, Радмила ...
  сите 99 | | | веќе видена

  По Албанија, Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО се очекува да го ратификува и бугарскиот Парламент. Министерката за одбрана, Радмила ...
  сите 100 | | | веќе видена

  Потребно е и да се зголемат продуктивноста и конкурентноста на домашните компании на странските пазари, со тоа што ќе се стимулира креирањето на повисоки ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Новото зголемување на минималната плата е добро за работниците, но станува збор за популистичка мерка, сметаат од Конфедерацијата на слободни синдикат. Оттаму ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Новото зголемување на минималната плата е добро за работниците, но станува збор за популистичка мерка, сметаат од Конфедерацијата на слободни синдикат. Оттаму ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Синдикатот бара да се работи 7 часа дневно и 2 јануари и втори мај да бидат неработни денови. Од УПОЗ сметаат дека Макероднија треба да ја примени праксата од ...
  сите 21 | | | веќе видена