Борче Давитковски

  во

  Минатата недела имав една непријатна случка на шалтер во банката во која сум од моето прво вработување до денес. Накратко, за да не гњавам, без да ме прашаат ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Опозициската ВМРО ДПМНЕ, најави дека ќе го бојкотира пописот, ако не бидат консултирани при носењето на законот. За нив е спорно попишувањето на дијаспората на ...
  сите 129 | | | веќе видена

  Актуелната владеjачка гарнитура или доцни или едностанво нема решение за спроведување на неопходните реформи, бидејќи реформи не се прават на средината или ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Случајот со министерот за образование Арбер Адеми и двајца други државни фукционери околу кои се дигна прашина во јавноста откако просветниот инспектор Ѓорѓи ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски вели дека јавноста не ја разбрала добро намерата и затоа веднаш ја нападнала, без да ги ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Намалената финансиска поддршка за имплементација на болоњските принципи на студирање, немањето мерила и критериуми за финансирање на дејноста на ...
  сите 50 | | | веќе видена

  Еврокомесарот за проширување рече дека Европската комисија на крајот од мај ќе препорача почеток на пристапни преговори Наспроти позитивните очекувања од ...
  сите 152 | | | веќе видена

  Професорската и експертската јавноста не е задоволна со реформите во Македонија кој според нив се одвиваат со незадоволително темпо. Дискутирајќи на тема ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Недостиг од храброст за промени, но и следењето на партиските, а не на државните интереси се главна причина за спорото спроведување на реформите, заклучија ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Истакнаа дел од учесниците на денешната панел дискусија „Реформски бенч-мракови. Дали имаме реформи и зошто не? што се одржа во Скопје. -Јавниот сектор треба ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Пресек на реформите во судството, јавната администрација, безбедносните служби и СЈО, но и осврт на „детските болести“ на нашите реформи треба да даде панелот ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Пресек на реформите во судството, јавната администрација, безбедносните служби и СЈО, но и осврт на „детските болести“ на нашите реформи треба да даде панелот ...
  сите 12 | | | веќе видена