Бон

  во

  Пред речиси 50 години, на 11 мај 1969 година, Дојче веле стана првата радио станица вон границите на тогашна Социјалистичка Република Македонија која започна ...
  сите 11 | | | веќе видена

  По само два дена користење телефонот "Galaxi Fold" почнал да се распаѓа, пишува порталот "The Verge". "Доволно е само малку да се искриви екранот, и под ...
  сите 25 | | | веќе видена

  Алекс Попстефанија, по потекло од Охрид, бил дел од меѓународниот тим кој ја направи првата форографија од Црна дупка што деновиве му беше претставена на ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Охрид/Бостон, 16. април 2019 (ИНПРЕС) – Ова откритие е потврда на Ајнштајновата теорија на гравитација, во овој случај многу голема маса собрана на мал ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Градоначалникот Шилегов денеска оствари средба со групата на волонтери од Бон, Германија, кои изминатиов период работеа на креирање ново катче и инсталација во ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Групата на волонтери од Бон, Германија, изминатиов период работеа на креирање ново катче и инсталација во првиот дел од Градскиот парк. Новото катче во ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Градоначалникот Шилегов денеска оствари средба со група волонтери од Бон, Германија, кои изминатиов период работеа на креирање ново катче и инсталација во ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Македонскиот туристички бисер, градот Охрид, заедно со Охридското Езеро под патронат на УНЕСКО – како светско културно и природно наследство, ја имаше честа ...
  сите 2 | | | веќе видена