Блаже Конески

  во

  „Последните голтки“ е втората збирка раскази на Елизабета Баковска која доаѓа по безмалку деценија и половина од „Четири годишни времиња“. Станува збор за ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Умните луѓе велат дека сите цивилизации – што ќе рече не само Западната – почиваат врз цврст систем на културни вредности како суштинско јадро на принципите и ...
  | | веќе видена

  Во посета на Македонската академија на науките и уметностите, престојуваше професор Јуми Накаџима, истакнат јапонски славист и македонист, добитник на високото ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Министерот за образование и наука Арбер Адеми денеска ги прими учениците од основното училиште „Блаже Конески“ од Прилеп кои освоија второ место на ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Македонскиот јазик доби свој ден, 5 Мај, кој според одлуката на Владата ќе се одбележува како празник од работен карактер. Одбележувањето годинава е закажано ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Професорот Коста Пеев, еден од најстарите живи слависти и македонисти, студент на Блаже Конески и експерт за дијалектите на Егејска Македонија, ја донираше ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Гласот за претседателската кандидатка Гордана Силјановска Давкова е глас за исправена Македонија, „со кичма“, со ордост и достоинство, порача во саботата ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на вечерашниот масовен митинг истакна дека во оваа кампања народот виде дека Зоран Заев и Стево Пендаровски се исти, ...
  сите 56 | | | веќе видена

  -И еве ви велам дека не заборавам, не го заборавам ниту еден човек кој сега е во затвор неправедно осуден, кој е мета на прогон и неправда и нема да престанам ...
  сите 60 | | | веќе видена

  Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на вечерашниот митинг истакна дека во оваа кампања народот виде дека Зоран Заев и Стево Пендаровски се исти, празни ...
  сите 60 | | | веќе видена

  Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на вечерашниот масовен митинг истакна дека во оваа кампања народот виде дека Зоран Заев и Стево Пендаровски се исти, ...
  сите 57 | | | веќе видена

  Професорот Коста Пеев, еден од најстарите живи слависти и македонисти, студент на Блаже Конески и експерт за дијалектите на Егејска Македонија, ја донираше ...
  сите 5 | | | веќе видена