Битола

  во

  Предлог-законот за управување со природното и културното наследство во охридскиот регион отвора простор за носење штетни одлуки и понатамошно уништување на ...
  сите 97 | | | веќе видена

  Една од најнерамноправните и најкрвавите битки во историјата на Македонија по Илинденското востание се одиграла на денешен ден пред 112 години во Прилепско. На ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Примената на Бадинтеровиот принцип во предложениот Закон за управување со природното и културното наследство во Охридскиот Регион ќе создаде простор за локални ...
  сите 99 | | | веќе видена

  Вимблдонската шампионка во тенис Симона Халеп од Романија е Влаинка со потекло од Македонија, чии предци емигрирале од битолското село Маловишта. 27-годишната ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија и министерка за одбрана Радмила Шекеринска и министерот за земјоделство, шумарство и ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Видео на проектот Види Вака открива дека во ветровити денови РЕК Битола и блискиот рудник за јаглен предизвикуваат хуманитарна катастрофа. Ова ситуација се ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија и министерка за одбрана Радмила Шекеринска и министерот за земјоделство, шумарство и ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Денешната работна посета на Битола, заменичката на претседателот на Владата и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска и министерот за земјоделство, шумарство ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Единственото нешто кое што СДСМ во овие 3 години сработија е да издејствуваат нова аболиција за криминалите на Зоран Заев. Патем тие го продолжија методот на ...
  сите 13 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ реагира на соопштението на СДСМ по повод интервјуто на лидерот на опозицијата, Христијан Мицкоски, во кое владеачката партија обвинува дека по 11 ...
  сите 14 | | | веќе видена

  РЕК Битола има рекордно производство, ниски трошоци, а дел од парите кои останаа може да се инвестираат во еколошки проекти, истакна при денешната посета на ...
  сите 50 | | | веќе видена

  РЕК Битола има рекордно производство, ниски трошоци, а дел од парите кои останаа може да се инвестираат во еколошки проекти, истакна при денешната посета на ...
  сите 50 | | | веќе видена

  Заменик-претседателката на Владата и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски ...
  сите 52 | | | веќе видена

  Денешната работна посета на Битола, заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска и ...
  сите 53 | | | веќе видена

  Денешната работна посета на Битола, заменичката на претседателот на Владата и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска и министерот за земјоделство, шумарство ...
  сите 55 | | | веќе видена

  Им укажуваме на предлагачите на Предлог-законот за управување со природното и културното наследство во Охридскиот регион (Предлог-законот), акој требаше да ...
  сите 71 | | | веќе видена