БиХ

  во

  На територијата на Македонија не е регистриран случај на мигрант да биде осомничен дека учествувал во убиство на 5 мигранти, велат од Министерството за ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Претседателот на Македонија, Ѓорѓе Иванов, е единствениот политички претставник од Македонија кој е официјално поканет денеска да присустува во Истанбул на ...
  сите 54 | | | веќе видена

  Во државите на Западен Балкан со нетрпение се очекува новиот германски закон за иселување, кој спрема најавите ја либерализира можноста за дибивање вработување ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Се верува дека новиот закон уште повеќе ќе го поттикне заминувањето на луѓето од БиХ, Србија, Црна Гора, Македонија и Албанија, доколку во меѓувреме бидат ...
  сите 33 | | | веќе видена

  На територијата на Македонија не е регистриран случај на мигрант да биде осомничен дека учествувал во убиство на 5 мигранти, велат од Министерството за ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Мигрант кој пред две недели бил уапсен во Велика Кладуша, Босна и Херцеговина, блиску до границата со Хрватска, е осомничен за убиство на пет лица во ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Полицијата во австриска провинција почна истрага за тројца мажи кои се осомничени за кражба на возила од рент а кар, кои биле пренесени во Босна и Србија. Тие ...
  сите 6 | | | веќе видена

  На босанската страна во моментов има околу 200 мигранти , кои под шатори престојуваат и се надеваат дека ќе преминат во Хрватска. Директорот на граничната ...
  сите 20 | | | веќе видена