Бичиклиски

  во

  Во салата на Домот на културата во Валандово почнаа да пристигнуваат делегатите на 16-тиот конгрес на ВМРО-ДПМНЕ. Предмалку пристигна и Христијан Мицковски, ...
  сите 296 | | | веќе видена

  Во салата на Домот на културата во Валандово почнаа да пристигнуваат делегатите на 16. конгрес на ВМРО-ДПМНЕ. Предмалку пристигна и Христијан Мицковски, ...
  сите 301 | | | веќе видена

  Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ донесе одлука за утврдување на датум, место на одржување и број на делегати на вонредниот 16 Конгрес на партијата, изјави ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Oбвинителката Ленче Ристоска од СЈО денеска изјави дека е одбиено барањето на СЈО до Врховниот суд за заштита на законитост против одлуката на Кривичниот суд каде што беше одбиено замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ во случајот „Талир“. Таа вели дека главен аргумент на СЈО за замрзнување на имотот е дека веќе еднаш во 2016 година, имотот бил ставен под хипотека кај една од комерцијалните банки. Ристоска објаснува дека замрзнувањето на имотот е само привремено. Таа ги отфрла тврдењата на ВМРО-ДПМНЕ дека СЈО работи во полза на власта „Со тоа само би се ставила забрана раководните лица да не можат го отуѓуваат имотот и да нанесат дополнителна штета на политичката партија. Ако ја земаме политичката партија како правен субјект, она што го преземаме ние е во заштита на партијата“- изјави Ристоска. Врховниот суд во наредните денови треба да донесе одлука дали ќе го прифати барањето за заштита на законитоста поднесена од СЈО. Таа кажа дека истрагата за случајот „Талир“ продолжува, но не даде детали. Првоосомничен ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Седиштето на ВМРО ДПМНЕ кон крајот на 2016 било ставено под хипотека - ова е еден од аргументите со кои СЈО ги уверува врховните судии дека белата палата треба да биде привремено замрзната за да не може да се отуѓува и дека Кривичниот суд донел незаконска одлука кога ги одбил. - Обезбедувањето на предмети во кривичната постапка е нешто што навистина е значајно, посебно привременото обезбедување, затоа што тоа е единствен начин да покажеме дека криминалот не се исплати, рече обивнителката Ленче Ристоска Замрзнувањето на имотот е во заштита на политичката партија вели Ристоска и ги отфрла обивнувањата од ВМРО ДПМНЕ дека СЈО е алатка на власта во пресрет на локалните избори. -Замрзнувањето на имотот е само привремено. Со тоа само би се вовела забрана раководните лица да не можат го отуѓуваат имотот и да нанесат дополнителна штета на политичката партија. Ако ја земаме политичката партија како правен субјект, она што го преземаме е во заштита на партијата“, рече Ленче Ристоска од СЈО. Со одлуката на кривичен ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Специјалната обвинителка Ленче Ристоска, по завршувањето на седницата во Врховниот суд за барањето за заштита на законитоста за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ, во предметот познат како „Талир“, наведе дека еден од клучните аргументи кои ги изложиле пред судиите е дека веќе еднаш во 2016 година, имотот бил ставен под хипотека кај една од комерцијалните банки. Освен тоа, како што рече, како прилог понудиле и компаративна пракса, која се однесува на слични предмети. Барањето досега двапатиим беше одбиено од судот, но од СЈО сметаат дека сопственоста на белата седумкатна палата треба да остане непроменета. Во „Талир“ првоосомничен е партискиот лидер Никола Груевски, а осомничени се и пратениците Илија Димовски, Даниела Рангелова и екс-премиерот Емил Димитриев, генералните партиски секретари Мартин Протуѓер и Кирил Божиновски, шефовите на центарот на комуникации Александар Бичиклиски и Иво Котевски. „Талир“ како истрага беше отворена еден месец пред крајниот рок на СЈО да поднесе обвиненија, но поради ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Специјалното јавно обвинитеслтво денеска пред Врховниот суд ќе го образложи своето барање за заштита на законитост со кое бара имотот на ВМРО-ДПМНЕ, односно новото партиско седиште на партијата да биде замрзнато и да не се дозволи отуѓување или префрлање на други сопственици. Поради технички причини, седницата минатата недела беше одложена. Брањето досега двапатиим беше одбиено од судот, но од СЈО сметаат дека сопственоста на белата седумкатна палата треба да остане непроменета. Во Талир првоосомничен е партискиот лидер Никола Груевски, а осомничени се и пратениците Илија Димовски, Даниела Рангелова и екс-премиерот Емил Димитриев, генералните партиски секретари Мартин Протуѓер и Кирил Божиновски, шефовите на центарот на комуникации Александар Бичиклиски и Иво Котевски. „Талир“ како истрага беше отворена еден месец пред крајниот рок на СЈО да поднесе обвиненија, но поради сложените и обемните постапки – одлука дали ќе биде покренато обвинение не беше донесена во јуни. Од СЈО преку 6-месечниот извештај ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Заврши јавната седница на која јавната обвинителка Ленче Ристовска ги образложи причините зошто СЈО и понатаму бара замрзнување на имотот на ВМРО ДПМНЕ во рамки на истрагата „Талир“. Ристовска истакна дека решението на кривичниот совет од Основен 1 со кое е одбиено нивното барање за замрзнување на имотот на ВМРО ДПМНЕ е незаконско. Еден од клучните аргументи кои ги изложиле пред судиите е дека веќе еднаш во 2016 година, имотот бил ставен под хипотека кај една од комерцијалните банки. Освен тоа, како што рече, како прилог понудиле и компаративна пракса, која се однесува на слични предмети. Барањето досега двапати им беше одбиено од судот, но од СЈО сметаат дека сопственоста на белата седумкатна палата треба да остане непроменета. Таа ги отфрла обвинувањата на ВМРО ДПМНЕ дека СЈО работи во полза на власта и тврди дека барањто за замрзнување на имотот е за привремено обезбедување на имотот на партијата со цел заштита од можно негово отуѓување. Врховниот суд во наредните денови треба да донесе одлука дали ќе го ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Специјалната обвинителка Ленче Ристоска, по завршувањето на седницата во Врховниот суд за барањето за заштита на законитоста за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ, во предметот познат како „Талир“, наведе дека еден од клучните аргументи кои ги изложиле пред судиите е дека веќе еднаш во 2016 година, имотот бил ставен под хипотека кај една од комерцијалните банки.Ристовска потенцира дека решението на кривичниот совет од Основниот суд Скопје 1 со кое е одбиено нивното барање за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ е незаконско.Освен тоа, како што рече, како прилог понудиле и компаративна пракса, која се однесува на слични предмети. Барањето досега двапатиим беше одбиено од судот, но од СЈО сметаат дека сопственоста на белата седумкатна палата треба да остане непроменета.Во „Талир“ првоосомничен е партискиот лидер Никола Груевски, а осомничени се и пратениците Илија Димовски, Даниела Рангелова и екс-премиерот Емил Димитриев, генералните партиски секретари Мартин Протуѓер и Кирил Божиновски, шефовите на центарот ...
  сите 41 | | | веќе видена

  Заврши јавната седница на која јавната обвинителка Ленче Ристовска ги образложи причините зошто СЈО и понатаму бара замрзнување на имотот на ВМРО ДПМНЕ во рамки на истрагата „Талир“. Ристовска истакна дека решението на кривичниот совет од Основен 1 со кое е одбиено нивното барање за замрзнување на имотот на ВМРО ДПМНЕ е незаконско. Еден од клучните аргументи кои ги изложиле пред судиите е дека веќе еднаш во 2016 година, имотот бил ставен под хипотека кај една од комерцијалните банки. Освен тоа, како што рече, како прилог понудиле и компаративна пракса, која се однесува на слични предмети. Барањето досега двапати им беше одбиено од судот, но од СЈО сметаат дека сопственоста на белата седумкатна палата треба да остане непроменета. Таа ги отфрла обвинувањата на ВМРО ДПМНЕ дека СЈО работи во полза на власта и тврди дека барањето за замрзнување на имотот е за привремено обезбедување на имотот на партијата со цел заштита од можно негово отуѓување. Врховниот суд во наредните денови треба да донесе одлука дали ќе ...
  сите 42 | | | веќе видена

  Специјалната обвинителка Ленче Ристоска, по завршувањето на седницата во Врховниот суд за барањето за заштита на законитоста за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ, во предметот познат како „Талир“, наведе дека еден од клучните аргументи кои ги изложиле пред судиите е дека веќе еднаш во 2016 година, имотот бил ставен под хипотека кај една од комерцијалните банки. Освен тоа, како што рече, како прилог понудиле и компаративна пракса, која се однесува на слични предмети. Барањето досега двапатиим беше одбиено од судот, но од СЈО сметаат дека сопственоста на белата седумкатна палата треба да остане непроменета. Во „Талир“ првоосомничен е партискиот лидер Никола Груевски, а осомничени се и пратениците Илија Димовски, Даниела Рангелова и екс-премиерот Емил Димитриев, генералните партиски секретари Мартин Протуѓер и Кирил Божиновски, шефовите на центарот на комуникации Александар Бичиклиски и Иво Котевски. „Талир“ како истрага беше отворена еден месец пред крајниот рок на СЈО да поднесе обвиненија, но поради ...
  сите 63 | | | веќе видена

  По минатонеделното одложување од „технички причини” Врховниот суд денеска ќе одржи расправа по барањето на СЈО за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ.Со ова барање, СЈО сака да се преиспита одлуката на Кривичниот суд со која е одлучено да не се замрзне имотот на ВМРО-ДПМНЕ. СЈО барањето за заштита на законитоста го поднесе затоа што се сомневаа смета дека имотот на оваа партија е стекнат на незаконски начин. Како што истакна обвинителката Ленче Ристовска, расправата за овој предмет е одложена од технички причини и треба да продолжи во понеделник.СЈО во мај поднесе две барања до Кривичниот совет на Основниот суд Скопје 1 за обезбедување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ, односно за определување на привремена мерка – забрана за отуѓување и оптоварување на дел од недвижен имот кој потекнува од извршено кривично дело. Кривичниот совет во двата наврати го одби барањето на СЈО. Последната инстанца каде можеше да се обрати СЈО е Врховниот суд.Инаку, во случајот „Талир“ првоосомничен е Никола Груевски како лидер на ...
  сите 65 | | | веќе видена

  Специјалното јавно обвинитеслтво денеска пред Врховниот суд ќе го образложи своето барање за заштита на законитост со кое бара имотот на ВМРО-ДПМНЕ, односно новото партиско седиште на партијата да биде замрзнато и да не се дозволи отуѓување или префрлање на други сопственици. Поради технички причини, седницата минатата недела беше одложена. Брањето досега двапатиим беше одбиено од судот, но од СЈО сметаат дека сопственоста на белата седумкатна палата треба да остане непроменета. Во Талир првоосомничен е партискиот лидер Никола Груевски, а осомничени се и пратениците Илија Димовски, Даниела Рангелова и екс-премиерот Емил Димитриев, генералните партиски секретари Мартин Протуѓер и Кирил Божиновски, шефовите на центарот на комуникации Александар Бичиклиски и Иво Котевски. „Талир“ како истрага беше отворена еден месец пред крајниот рок на СЈО да поднесе обвиненија, но поради сложените и обемните постапки – одлука дали ќе биде покренато обвинение не беше донесена во јуни. Од СЈО преку 6-месечниот извештај ...
  сите 51 | | | веќе видена

  Специјалното јавно обвинитеслтво денеска пред Врховниот суд ќе го образложи своето барање за заштита на законитост со кое бара имотот на ВМРО ДПМНЕ, односно новото партиско седиште на партијата да биде замрзнато и да не се дозволи отуѓување или префрлање на други сопственици. Поради технички причини, седницата минатата недела беше одложена. Брањето досега два пати им беше одбиено од судот, но од СЈО сметаат дека сопственоста на белата седумкатна палата треба да остане непроменета. Во Талир првоосомничен е партискиот лидер Никола Груевски, а осомничени се и пратениците Илија Димовски, Даниела Рангелова и екс-премиерот Емил Димитриев, генералните партиски секретари Мартин Протуѓер и Кирил Божиновски, шефовите на центарот на комуникации Александар Бичиклиски и Иво Котевски. „Талир“ како истрага беше отворена еден месец пред крајниот рок на СЈО да поднесе обвиненија, но поради сложените и обемните постапки одлука дали ќе биде покренато обвинение не беше донесена во јуни. Од СЈО преку 6месечниот извештај ...
  сите 57 | | | веќе видена

  Специјалното јавно обвинитеслтво денеска пред Врховниот суд ќе го образложи своето барање за заштита на законитост со кое бара имотот на ВМРО-ДПМНЕ, односно новото партиско седиште на партијата да биде замрзнато и да не се дозволи отуѓување или префрлање на други сопственици. Поради технички причини, седницата минатата недела беше одложена. Брањето досега двапатиим беше одбиено од судот, но од СЈО сметаат дека сопственоста на белата седумкатна палата треба да остане непроменета. Во Талир првоосомничен е партискиот лидер Никола Груевски, а осомничени се и пратениците Илија Димовски, Даниела Рангелова и екс-премиерот Емил Димитриев, генералните партиски секретари Мартин Протуѓер и Кирил Божиновски, шефовите на центарот на комуникации Александар Бичиклиски и Иво Котевски. „Талир“ како истрага беше отворена еден месец пред крајниот рок на СЈО да поднесе обвиненија, но поради сложените и обемните постапки – одлука дали ќе биде покренато обвинение не беше донесена во јуни. Од СЈО преку 6-месечниот извештај ...
  сите 58 | | | веќе видена

  По минатонеделното одложување од „технички причини” Врховниот суд денеска ќе одржи расправа по барањето на СЈО за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ. Со ова барање, СЈО сака да се преиспита одлуката на Кривичниот суд со која е одлучено да не се замрзне имотот на ВМРО-ДПМНЕ. СЈО барањето за заштита на законитоста го поднесе затоа што се сомневаа смета дека имотот на оваа партија е стекнат на незаконски начин. Како што истакна обвинителката Ленче Ристовска, расправата за овој предмет е одложена од технички причини и треба да продолжи во понеделник. СЈО во мај поднесе две барања до Кривичниот совет на Основниот суд Скопје 1 за обезбедување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ, односно за определување на привремена мерка – забрана за отуѓување и оптоварување на дел од недвижен имот кој потекнува од извршено кривично дело. Кривичниот совет во двата наврати го одби барањето на СЈО. Последната инстанца каде можеше да се обрати СЈО е Врховниот суд. Инаку, во случајот „Талир“ првоосомничен е Никола Груевски како лидер на ...
  сите 60 | | | веќе видена

  Специјалното јавно обвинитеслтво денеска пред Врховниот суд ќе го образложи своето барање за заштита на законитост со кое бара имотот на ВМРО-ДПМНЕ, односно новото партиско седиште на партијата да биде замрзнато и да не се дозволи отуѓување или префрлање на други сопственици. Поради технички причини, седницата минатата недела беше одложена. Брањето досега двапатиим беше одбиено од судот, но од СЈО сметаат дека сопственоста на белата седумкатна палата треба да остане непроменета. Во Талир првоосомничен е партискиот лидер Никола Груевски, а осомничени се и пратениците Илија Димовски, Даниела Рангелова и екс-премиерот Емил Димитриев, генералните партиски секретари Мартин Протуѓер и Кирил Божиновски, шефовите на центарот на комуникации Александар Бичиклиски и Иво Котевски. „Талир“ како истрага беше отворена еден месец пред крајниот рок на СЈО да поднесе обвиненија, но поради сложените и обемните постапки – одлука дали ќе биде покренато обвинение не беше донесена во јуни. Од СЈО преку 6-месечниот извештај ...
  сите 61 | | | веќе видена