Библијата

  во

  150-годишната Библија, која преживеала два пожари во цркви во САД, сега им служи како симбол за сила и истрајност на членовите на црквите во Вашингтон. „Тоа е ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Речиси две третини од населението во Македонија е суеверно. 57 проценти од граѓаните со православна вероисповест во земјава практикуваат некаков вид суеверие, ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Големо мнозинство од 72 проценти од граѓаните сметаат дека Уставот не ја ограничува слободата на вероисповед, наспроти 14 проценти кои рекле дека ја ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Големо мнозинство од 72 проценти од граѓаните сметаат дека Уставот не ја ограничува слободата на вероисповед, наспроти 14 проценти кои рекле дека ја ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Големо мнозинство од 72 проценти од граѓаните сметаат дека Уставот не ја ограничува слободата на вероисповед, наспроти 14 проценти кои рекле дека ја ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Големо мнозинство од 72 проценти од граѓаните сметаат дека Уставот не ја ограничува слободата на вероисповед, наспроти 14 проценти кои рекле дека ја ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Како суеверни се изјасниле 57 проценти од граѓаните со православна вероисповед, а кај муслиманите дури 91 отсто одговориле потврдно на прашањето дали се ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Големо мнозинство од 72 проценти од граѓаните сметаат дека Уставот не ја ограничува слободата на вероисповед, наспроти 14 проценти кои рекле дека ја ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Иранец кој преминал во христијанство, бил одбиен во 2016-та година за азил во Велика Британија, а како причина е наведено дека "тоа не е мирољубива религија". ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Не случајно денеска треба да „трчаме“ по становите на Иванов. На денот кога се изречени 211 години затвор. Не случајно и Мерко „денеска купил“ мерцедес. Не ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Jас одамна знаев што ќе се случи со Македонија драг читателу. Етноцид. Идентитетски геноцид. И, еве, се збидна тоа, па ни најмалку не сум погрешил во тезата ...
  сите 3 | | | веќе видена

  4 март 2019 1193.- Умрел арапскиот државник и војсководец Саладин, султан на Египет и Сирија, основач на династијата Ејубида, кој во 1187 година ги поразил ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Организацијата „Лидија-срце што чука“ веќе 7 години нуди бесплатно советување во моментите на непланирана бременост и репродуктивна загуба (абортус и спонтан ...
  сите 5 | | | веќе видена