БДП

  во

  Движењето „жолти елеци“ најавија составување на посебна листа за изборите за Европскиот парламент, најавувајќи дека ќе го носат „гласот на безгласните“ и „ќе ...
  сите 81 | | | веќе видена

  Движењето „жолти елеци“ најавија составување на посебна листа за изборите за Европскиот парламент, најавувајќи дека ќе го носат „гласот на безгласните“ и „ќе ...
  сите 83 | | | веќе видена

  Во Македонија семејните бизниси заземаат речиси две третини од вкупната бројка и имаат голем удел во вкупниот БДП, како и во понудата на работни места, со што ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Во Македонија семејните бизниси заземаат речиси две третини од вкупната бројка и имаат голем удел во вкупниот БДП, како и во понудата на работни места, со што ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Во Македонија семејните бизниси заземаат речиси две третини од вкупната бројка и имаат голем удел во вкупниот БДП, како и во понудата на работни места, со што ...
  сите 2 | | | веќе видена

  [freetext] Информатичките компании незадоволни од даночните реформи на Владата Од бизнис комората на ИТ секторот - МАСИТ велат дека не се задоволни од ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Економските аналитичари сѐ почесто споменуваат различни алатки и механизми за динамизирање на економскиот раст. Од мноштвото механизми и предлог-мерки, ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Во интервју за Факултети.мк инспекторот Ѓорѓи Илиевски од Државниот просветен инспекторат зборува за сите недостатоци во високото образование и како некои ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Италија е во рецесија, соопшти италијанската канцеларија за статистика која објави проценка на движењето на италијанското БДП во последниот квартал, која ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Ова е утврдено на денешната седница на Советот на Народната банка на Република Македонија на која го разгледа и усвои најновиот квартален извештај. -При ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Растот на економијата во третиот квартал од минатата година е над проекцијата на Народната банка на Република Македонија, а НБРМ очекува поволните движења во ...
  сите 11 | | | веќе видена