БДП

  во

  Банкротите на компании значително се зголемија во целиот свет во 2018-та година, пишува „Фигаро“, повикувајќи се на студија на кредитниот осигурител „Euler ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Идната година Кина ќе ги престаса САД на лидерското место на најмоќна светска економија, предвидува анализа на „Стандард Чартерд“. Дополнително, до 2030 година ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Економски раст од 2,9% за Македонија оваа година предвидува Светска банка во јануарскиот извештај. Стабилизирањето на политичката криза е клучно за подобрување ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Тоа што одиме со проекција за раст на БДП од 3,2 отсто за 2019 година, што е многу блиску до проекциите на Светска банка и Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Тоа што одиме со проекција за раст на БДП од 3,2 отсто за 2019 година, што е многу блиску до проекциите на Светска банка и Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Македонија минатата година забележа економски раст од 2,5 отсто, а во 2019-та ќе достигне 2,9 проценти, објави Светска банка во јануарскиот Глобален економски ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Министерството за финансии за наредната недела закажа аукција на државни хартии од вредност во износ од 700.000.000 денари односно 11,3 милиони евра. ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Министерството за финансии за наредната недела закажа аукција на државни хартии од вредност во износ од 700.000.000 денари односно 11,3 милиони евра. ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Излезе новиот извештај на Светска банка „Global Economic Perspectives“ или Глобални економски перспективи во кој се анализира економската состојба на глобално ...
  сите 15 | | | веќе видена

  За 2020 година Светска банка предвидува раст на македонскиот БДП од 3,2 отсто, а во 2021 од 3,3 проценти. Проекциите на банката за Македонија се коригирани во ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Излезе новиот извештај на Светска банка „Global Economic Perspectives“ или Глобални економски перспективи во кој се анализира економската состојба на глобално ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Македонија минатата година забележа економски раст од 2,5 отсто, а во 2019-та ќе достигне 2,9 проценти, објави Светска банка во јануарскиот Глобален економски ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Македонија минатата година забележа економски раст од 2,5 отсто, а во 2019-та ќе достигне 2,9 проценти, објави Светска банка во јануарскиот Глобален економски ...
  сите 12 | | | веќе видена