Баросо

  во

  По зголемената побарувачка на батерии експлодира побарувачката на литиум , кој го има во огромно количество на северот на Португалија. Британската компанија ,, ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Дваесет лидери на самит во Вашингтон во 2008 година бараа излез од најтешката криза што го погоди светот од почетокот на 20 век. Една деценија подоцна, земјите ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Правобранителката на Европската унија, Емили О'Рајли денеска ги обвини Европската комисија и нејзиниот претседател Жан-Клод Јункер дека несоодветно реагирале ...
  сите 51 | | | веќе видена

  Правобранителката на Европската унија, Емили О’Рајли денеска ги обвини Европската комисија и нејзиниот претседател Жан-Клод Јункер дека несоодветно реагирале ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Правобранителката на Европската унија, Емили О’Рајли денеска ги обвини Европската комисија и нејзиниот претседател Жан-Клод Јункер дека несоодветно реагирале ...
  сите 47 | | | веќе видена

  Правобранителката на Европската унија, Емили О’Рајли денеска ги обвини Европската комисија и нејзиниот претседател Жан-Клод Јункер дека несоодветно реагирале ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Само речиси декада откако влезе во функција, сефот за семиња во Свалбард (Svalbard Global Seed Vault) мора да „оди“ на реконструкција.Структурата е предвидена ...
  | | веќе видена

  Еден од најпопуларните холивудски актери презел, некои би рекле и радикални, мерки со цел неговите четири ќерки да не се претворат во “размазени детишта”. ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Македонските претставници очекуваат во Брисел да успеат да издејствуваат вклучување во стратешкиот документ на ЕУ за проширувањето, кој треба да биде издаден ...
  сите 140 | | | веќе видена

  На Европската унија и перспективите на Македонија за зачленување се фокусира интервјуто на „ 360 Степени “ со шефицата на шведската дипломатија, Маргот Валстром, која во два мандати беше и еврокомесарка – еднаш кога претседател на Европската комисија беше Романо Проди и вторпат кога на чело на комисија беше Мануел Баросо. Запрашана за надежта на Владата дека кон крајот на 2018 Македонија ќе може да ги почне пристапните преговори со ЕУ, Валстром вели: – Тоа зависи од напорите во однос на реформите и ако работите се завршуваат на начин што е одреден во процесот на пристапување на ЕУ. Така што, тоа во многу зависи од овдешните случувања. Но мислам дека е важно да се држи прашањето за проширувањето, како и иднината на односите на ЕУ со Западен Балкан, високо на европската агенда. Мислам дека тоа треба да е така, тоа е позицијата на Шведска, мора да ја гледаме како win-win опција. Ако гледаме просперитетни, мирољубиви земји, економски и социјално развиени, од тоа корист ќе има и остатокот на ЕУ. Добро знаеме дека ...
  сите 28 | | | веќе видена